Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkův kečup

Kečup milují nejen děti, ale i dospělí a v našich lednicích nesmí nikdy chybět. Je nezbytným dochucovadlem při přípravě různých pokrmů a spousta z nás si bez něj nedovede představit třeba takové hranolky. Ten kupovaný nechte v obchodě a připravte se do přípravy domácího.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Snadný

Doba přípravy 225 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 195 min

225 min (30 min příprava + 195 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 469 kJ /
4 175 kcal
Bílkoviny93,80 g
Tuky21,20 g
Vláknina225,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 594 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy823,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata omyjeme a přepůlíme. Cibuli oloupeme a pokrájíme. Papriky očistíme a pokrájíme. Krok 2: Všechnu zeleninu dáme do hrnce, přidáme ocet, cukr a koření. Za občasného míchání necháme 2 hodiny probublávat na mírném plameni. Krok 3: Rozmixujeme a přepasírujeme. Dle chuti ochutíme česnekovou pastou. Promícháme a pokud je kečup moc řídký, necháme v kastrolu na mírném plameni odpařovat. Krok 4: Hotový kečup naplníme do omytých a suchých skleniček, zavíčkujeme a otřeme hrdla. Krok 5: Sterilujeme 45 minut při 80 °C. Kečup uchováváme ve chladu.

Zveřejněno 26. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkův kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAy2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkův kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAy2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Po výborném receptu na vepřové ve vlastní šťávě které jsem dělala podle Kadlíkova receptu a moc nám všem chutná, byla jsem zvědavá na jeho kečup. Tak do toho bych se nepustila. Rozhodně ne v takovém množství a taky se mně zdá recept moc překombinovaný, ale nicméně jsem se pobavila. :-D

strougalka 5. 9. 2013 18:47
luxus:-))

Recept na kečup stojí za houby, ale zábavu beru:yes:

Kamaráde, zase jsem se tak dlouho nezasmála:-D:-D:-D:-D. Jsi mistr improvizace a třebaže tady kečupy bezesporu jsou, tobě patří bod už jen za tu zábavnou četbu!:-D:-D:yes::yes:

Kadlíku,ty si bourák...:yes: doufám,že to tvoje baba náležitě oceňuje... ;-) :-p

Kadliku,ty si naše jednička;-):yes:

Kadlíku, nezklamals. Další z tvých originálních receptů a popis za který by se nemusel stydět ani Charlie Chaplin. Kečup taky moc nepoužívám, ale tu přísadu k masu bych určitě vyzkoušel. :yes:

super :yes: strašně ráda a jedním dechem čtu tvoje postupy :-D:-D:-D:yes:

Kadlíku ty jsi kus:yes::yes::yes::yes:Číst postupy tvých receptů je lepší jak kdejaká komedie:-D:-D:-D:yes:

:yes::yes: Tak pri popisu jsem se jako vzdy pobavila..ale u dodatecne poznamky:"když si vezmu, že celkem těch surovin bylo skoro 18 kilo, tak výsledek, po odpaření, 13 sklenic, není až tak moc, že? Ale to nevadí, my kečup s dcerou moc nejíme..."
jsem se tady rehtala jak kun:-D Ona totiz predstava tech x hodin v tom vedru u sporaku a pak te zamazane kuchyne a k tomu to,ze moc kecup nejite je opravdu humorna...:yes:;-)Tak za to usili aspon bodik :-*

:-D:-D:-D Já se též opět pobavila. Plasticky jsem si tu scénku v kuchyni představila a mlátila se tady do kolen. . . :-D :yes::yes: Kečup bych si teda ale dala! ;-)+

:yes::-D:-D:-Djá nemůžu..:-D

vypadá to dobře...;-):yes:

Odvážnému štěstí přeje:-D. Kadlíku, jsi nejen zdatný kuchař :-p , ale i výborný vypravěč :-O:yes: +:yes:

Kadlik:Kadlíku to nemá chybu,fakt:-D:-D:yes::yes:myslím,že i kečup bude dobrý,další výrobek k masu jistě také:yes:,ale popis ten je uchvacující,opět super ,pobavil si mne;-):yes:+1

kukyseztratil 26. 8. 2011 10:44
moc jsem se pobavila, pán bude zřejmě velkej srandista a srandisty ty já miluju !::yes:

kalupinka 26. 8. 2011 10:42
Kadlik: cestou na východ se stavím ochutnat:-p

když si vezmu, že celkem těch surovin bylo skoro 18 kilo, tak výsledek, po odpaření, 13 sklenic, není až tak moc, že?:-S Ale to nevadí, my kečup s dcerou moc nejíme...:-))

Už se mi vás stýskalo. Dokonalé dílo!!! :-K:-D

:-D:-D:-D :yes:

:-D:-DTeda masakr to musel být;-)zvláště v tomto děsném"počasí":-OKadlíku já jsem vždy na smrt z toho Tvého popisovámí:-D:-D:yes:Ale výsledek obou pochutin bude jistě vynikající:-p+2:yes:;-)

repenitka 26. 8. 2011 10:14
:-D:-))už toho nechej,nebo mě máš na svědomí....:-D

Teda:yes::yes: to jsem se teda pobavila, lepší jak román;-);-) a kolik z toho množství 10kg rajských bylo skleniček - sklenic hotových výrobků:-?:-?:-?

Kódl je génius!

Tématické fráze:
domácí kečup s česnekem, rajčatový kečup recept, jak sterilovat kečup, česnekový kečup, jak pasírovat rajčata, kečup recept, sterilování kečupu, priprava kečupu, kečup s česnekem, houby v kečupu, domácí kečup z časopisu receptář dobrých nápadů, kečup, kečup v thermomixu, top recepty kečup, kečup z thermomixu, recept na rajčatový kečup, kečup s česnekem recept, koření do kečupu, recept na kečup, kecupy

Suroviny:
rajče, paprika, cibule, cukr, paprika sušená sladká, bobkový list, ocet, pasta česneková, sůl, pepř mletý, koření hřebíček, koření nové koření

Přidat fotografie receptu