Hermelínovo-vaječný salát
Přidáním hermelínu a bylinek do jinak klasického vajíčkového salátu s majonézou posunete jeho chuť ještě o kousek blíž k dokonalosti. Na talíři můžete salát dozdobit snítkou pažitky nebo petrželky a s kouskem čerstvého pečiva si pochutnáte třeba na výborné, syté večeři.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 593 kJ / 3 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,85 g |
Tuky | 293,17 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 6,89 g |
Sůl | 17,74 g |
Sacharidy | 18,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hermelíny nakrájíme na malé kostičky, přidáme majonézu, sůl, pepř a plnotučnou hořčici. Opatrně spojíme v celistvou směs tak, aby nedošlo k přílišné devastaci kostiček hermelínu.
Krok 2: Okurky a plátek celeru nakrájíme na malé kostičky a přidáme k hermelínové základní směsi.
Krok 3: Cibuli nakrájíme na jemno a nasekáme i celerovou a petrželovou nať.
Krok 4: Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na větší kostky a přidáme do směsi.
Krok 5: Lehce promícháme a dáme do lednice dobře vychladit.
Krok 6: Podáváme s čerstvým, nejlépe křupavým pečivem jako vydatnější večeři.
Zveřejněno 27. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hermelínovo-vaječný salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XYNW
Moje poznámka
Hermelínovo-vaječný salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XYNW
Nejnovější recepty
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová polévka v kuřecím vývaru s hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 21 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno 29. 1. 2025 12:01
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno 29. 1. 2025 11:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Soffritto
Neregistrovaný před 15 sekundami
Mandarinkový nepečený dort
Neregistrovaný před 3 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Neregistrovaný před 4 minutami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Neregistrovaný před 13 minutami
Koláč z ricotty a tvarohu
Neregistrovaný před 16 minutami
Drožďová polévka s pórkem
MyEETT před 19 minutami
Koprová omáčka
Neregistrovaný před 28 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 34 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 37 minutami
Palačinkové mističky
Neregistrovaný před 41 minutami
Tématické fráze:
vajecny salat,
vaječný salát s majonézou,
vaječný salát s hermelínem,
vaječný salát bez majonézy,
vaječný salát recepty,
výborný vaječný salát,
překrm salaty,
saláty pro každou příležitost recepty,
hermelínový salát recept,
vaječný salát recept,
hermelínový salát,
salát ze salátu,
recept na hermelínový salát,
hermelinovovajecna pomazánka,
vaječný salát s harmelínem,
vajecny salat.cz,
recept na vajecny salat nebo pomazanku,
vaječný salát se šunkou,
recept na vajecnou tlacenku,
hermelínový salát bez majonézy
Suroviny:
sýr hermelín,
majonéza,
cibule bílá,
hořčice plnotučná,
vejce,
okurky sterilované,
celer,
sůl,
pepř,
nať petrželová,
nať celerová
Komentáře (24)