Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budete umět připravit chutně, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí ve vašem kuchařském repertoáru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 308 kJ / 5 093 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,31 g |
Tuky | 18,46 g |
Vláknina | 139,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 43,64 g |
Sůl | 108,01 g |
Sacharidy | 1 055,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na nálev svaříme v hrnci a necháme přikryté i s kořením odstát do druhého dne, aby se uvolnily chutě koření.
Krok 2: Řepu omyjeme a ve vodě uvaříme i se slupkou do poloměkka.
Krok 3: Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme podle potřeby (kolečka, kostičky).
Krok 4: Nakrájenou řepu urovnáme do suchých vymytých sklenic.
Krok 5: Zalijeme přecezeným nálevem, okraje sklenic dobře otřeme, pak je zavíčkujeme čistými víčky a sterilujeme asi 20 minut.
Krok 6: Otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout.
Zveřejněno 28. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8XRm
Moje poznámka
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8XRm
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 9 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 9 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 9 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Holandské řízky
Neregistrovaný před 14 minutami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 24 minutami
Palačinky
Neregistrovaný před 30 minutami
Kuřecí kousky na paprikách
Jan54 před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vařila myšička kašičku
zuzi777a před 1 hodinou
Tukožroutská polévka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Bramborová polévka od babičky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vánoční cukroví
Neregistrovaný před 1 hodinou
Brambory "na loupačku"
zuzi777a před 1 hodinou
Tématické fráze:
červená řepa nejlepší recepty,
lak na cervenou repu,
recept na nakládanou červenou řepu,
sterilizace červené řepy,
jak naložit červenou řepu,
zavařování červené řepy,
jak nakládat červenou řepu,
červená řepa zavařování,
nejlepši zavařena červena řepa,
nakladáme červenou řepu,
lák na řepu,
recept na nakladanou řepu,
červená řepa sterilizace,
zavařená červená řepa nejlepší recept,
zavarena cervena repa,
červená řepa zavařujeme,
sterilovaná červená řepa,
závaraná červená repa,
červená řepa zavařená,
nalozena cervena repa
Suroviny:
řepa červená,
ocet,
voda,
sůl,
cukr krupice,
anýz,
kmín celý,
fenykl
Komentáře (93)