Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná zeleninová polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Boubelinda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 116 kJ /
745 kcal
Bílkoviny23,42 g
Tuky14,50 g
Vláknina22,72 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 77 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy120,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukety a bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Krok 2: Mrkem očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Krok 3: Vše spolu s hráškem vložíme do horkého vývaru a vaříme do měkka. Krok 4: Vše pak rozmixujeme, přidáme máslo, sůl petželku a těstoviny předem uvařené a prohřejeme. Krok 5: Na talíři přidáme do polévky strouhaný sýr.

Zveřejněno 31. 8. 2011

Poznámka autorky Boubelinda

čerpala jsem z knihy: Kuchařka snadlo, lehce a zdravě

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná zeleninová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XYZm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná zeleninová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XYZm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Ten vývar tu polévku více okoření a ochutí. Bez něj byla taková mdlá (aspoň pro mě a manžela).;-) Pokud někdo nemá rád tyto kořenící přísady, tak ho tam nedá a pouze osolí a okoření dle svého.:-) Je to jen zkušenost.

spagetka:tak jsem měla v podstatě pravdu;-):-D má to svůj význam;-):yes::-)

rebeka:rebí, ale autorka nepíše, že ho vaří zvlášť!!!! ona to dává do už hotového horkého vývaru a když si přečteš můj komentík nad Terezčiným, tak píšu, že to dělám i já a píšu i proč ;-);-)

tejaja:taky nevím, proč vařit vývar zvlášť:-O,ale třeba to Verča upřesní...snad tam má nějaký význam to,že se zelenina dává do horkého vývaru:-?:-? uvidíme;-):-)

tejaja: Teri, já dost často zeleninové, ale i masové polévky vařím také už v hotovém vývaru tedy podle druhu - v mém vlastním, protože ta chuť se zvýrazní, jak to máme rádi a protože vím, co jsem si do vývaru dala, tak vím, jak mám kořenit.;-)

Recept je pekný, len na čo je tam ten vývar ? Veď tým, že sa zelenina varí, sa ten vývar urobí počas varenia sám ?!? ;-)

Tématické fráze:
zeleninová polévka, jemná zeleninová polévka, jemná zeleninová polévka recept, zeleninová polévka recept, polevka zeleninova, zeleninová vývar, zeleninova polevka bez vyvaru, jemnázeleninová polévka, co se dává do zeleninového vývaru, polévky bez vývaru, polevka bez vyvaru, zeleninová polévka cuketa, koreni yeleninova polevka, zeleninová polévka na másle, co se dava do vyvaru, yeleninova polievka, zeleninová polévka jemná, zeleninová polévka s cuketou, zeleninová jemná polévka, zelninová jemná polévka

Suroviny:
vývar zeleninový, cuketa, mrkev, cibule, brambory, hrášek, máslo, těstoviny, sůl, petrželka, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu