Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice v pikantní omáčce

Žluťoučká slepice, doměkka uvařená a podávaná s hlaďoučkou, lehce pikantní růžovou omáčkou, krásně vonící paprikou, je vhodným tipem pro nedělní oběd. Dozajista uslyšíte slova chvály od spokojených strávníků.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 820 kJ /
435 kcal
Bílkoviny10,26 g
Tuky21,71 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 884 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy45,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou, aby byla celá ponořená, přidáme sůl, koření a očištěnou kořenovou zeleninu. Vaříme doměkka. Můžeme použít i pomalý hrnec. Krok 2: Měkké maso vyjmeme, vývar scedíme, necháme vychladnout. Maso vykostíme, naporcujeme. Krok 3: Na lžíci másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme, přisypeme obě papriky, necháme je krátce rozvonět a zalijeme asi 500 ml zchladlého slepičího vývaru. Prošleháme, zakápneme citronem a necháme 20 minut provařit. Zbytek vývaru uschováme, například na polévku. Krok 4: Ke konci přidáme kapii nakrájenou na proužky, kapary, případně dochutíme solí a zjemníme smetanou. Krok 5: Maso nakrájené na kousky dáme prohřát do omáčky. Servírujeme s knedlíkem nebo s rýží.

TIP: 15 receptů se slepičím masem. Možností, jak zpracovat slepici, je mnoho.

Zveřejněno 1. 9. 2011

Poznámka autorky maris

Ze zbylého vývaru připravíme polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DEA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DEA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

:-)<3:yes::yes:Pěkný recept i provedení :-K

Eja57: :-D, ano, nejen bez chleba, ale i bez PH nelze žít;-):-)

Už jsem tady v diskuzích zjistila, že bez PH nelze žít:-D a první co do něj poletí bude tahle Tvoje slípka....:-K

renatavasina: moc děkuju, mám radost, že chutnalo;-):-)

Tak uvařeno,talíře vymeteny,bylo to skvělé.Díky za recept.:yes:

Tak jdu hodit slepici do pomaláče a zítra to prubnu.Vypadá to vskutku jedle.<3

Simona Skolakova: snad si pochutnáte;-):-)

Dnes přes noc dám frajerovi práci,aby vypomalil slepici,mám jí od dcery a hledala jsem receptík,aby to nebyla jen polévka, ale i něco navíc;-)Majko Tvůj receptík se mi líbí,tak zítra bude ten Tvůj:-p

danielle72: Ty jsi číslo Dani, to jsem se teda pobavila :-D:-D:-D jste super holky:-)):yes:

maris:maru, ale bacha, aby to nebylo jak v té pohádce o Dařbujánovi a Pandrholovi, jak byl Smrťák zavřenej, aby se ti pak v hrnci neozývaly divný zvuky :-D:-D:-D:-D:-D;-);-);-)

danielle72: mně to nevadí, že mňoukaly, hlavně že je co do hrnce..:-D

danielle72::-D:-D klid, to jsou jen mimikry:-8:-D:-D

danielle72: Jo jednu beru, ale zakaž jí aby mluvila cizí řečí jo :-//:-D:-D

maris + rebi: tak jsem vzala každé z nás jednu a pro jistotu ještě tři rezervní:-D Jen je mi divné že mňoukaly...

danielle72: :-)) máš dost širokou sukni, abys je schovala ?:-)) Taky bych si jednu vzala;-):-D

danielle72::-D:-D:-D kdyby tě nechytli, "kup" jednu i mně, díík:-D:-D:yes::yes::yes:

Krása, jdu k sousedům pro slepici, mají dneska oba ranní dvanáctku :-D

maris: To teda byla, ale chuťově vynikají, ten vývarek žluťoučký, no co Ti mám povídat Maruš. A ta mačúra je úžasná :-p:-p:-p:-p:-p

jarka skrobakova: Jaruško, to je dnes moje první radost, moc děkuju za vyzkoušení a nádherné fotky;-):-K:-K
Slepice byla tedy pěkný macek:-))

Maruško, včera jsem podávala k nedělnímu obědu dle Tvého rcp slepici v pikantní omáčce. Slepici jsem koupila v Bille francouzkou /byla strašně veliká vážila 2400g takže jí budeme mít zřejmě k obědu až do pátku. To říkal syn. / Recept je výborný, dostala jsem pochvalu;-) Jen jsem nedala kapary. Omáčka je voňavá a hlaďoučká. Posílám velikánský bodík a dík za super mňamku. :yes::yes::-K posílám foto pokud bude vadit tak smáznu :-)

Květa : Květo, PH je zkratka pro Pomalý hrnec. Dávám Ti sem odkaz, co ten Pomalý hrnec je;-):-)
Na uzenou papriku se zeptej, jestli máš možnost, někde na trhu u stánku s kořením. Je to mletá sladká paprika, s uzenou vůní. :-)
http://clanky.vareni.cz/pomaly-hrnec-setri-nas-cas...

Co je to prosím PH? To neznám. Jen z chemie, že je to kyselost. Ale jestli je to příloha, tak nevím o co jde.Taky neznám uzenou papriku. Kde se uvedené věci seženou? Díky za radu.

Vypadá to lákavě :-p
Mmch. - krásnej talíř:yes:

maris: i z mála se dá udělat moc a celé to podtrhuje, ten talíř :yes::yes:+:yes:

varilamyskakasicku: Mrkni třeba sem, já jinak uzenou papriku kupuju na trzích - vřele ti ji doporučuju, ale bacha, ńepřežeň to s množstvím, když ji dáš moc, chutná hořce http://www.koreni.cz/detail.php?pid=323

maris: nemáš fotečku prosím Tě,té uzene papriky? Já ji vůbec neznám, chtěla bych tvůj rcp. pak zkusit a díky:-K:-K:-)

Jana Pá: ona ta slepička Jani, má ale uplně jiný "nadech" šmrnc" - to kuřátko- už to není ono, to už je jiné, slepice je chutove nedostižná:-K;-):-)

:yes:, jen mám smůlu, že naše slepičky nejsou na jídlo;-(, ale z kuřecího to ráda udělám::-p:-D

:-Kurčitě dobré:-*:yes:+1:yes:

maris:o.k. a tak díky, hodná, papinák mám, ale PH nemám, mám na ní už dlouho chut na tu slepici, nesmím to ale říkat doma nahlas;-) neboť bych ji jedla jen sama, on není souhlas, ale v papináku asi by to šlo taky, jak píšeš, někdy si ji uvařím jen pro sebe:-))

Jo, to musí být mňamka:yes: Moc pěkné fotky...+1

Eliza::-)) - takže jsi ji asi nejedla nikdy:-))

tejaja: Terezko, máš pravdu, dřív se slepice vařily daleko víc než dnes, kuře bývalo sváteční nedělní jídlo, dnes je zcela běžné a slepice se z jídelních lístků skoro vytratily

Děkuju za zájem a bodíky:-)

varilamyskakasicku: jak zmiňuji, dělala jsem ji v Pomalém hrnci, měla jsem ji přes noc na Low. Jinak bych ji dala asi do papiňáku, ale neumí odhadnout na jak dlouho, ale asi tak 3/4 hodiny...:-)

Maris:-K, krásné a jistě dobré:yes: Coby dospělá jsem slepici nejedla, naposledy jako dítě, když ji babička dělala na paprice...no - ale to jsem ji vlastně taky nejedla;-):-D:-D
Měla bych to napravit...:-)

Maruška, veľmi dobrý recept :yes: Niekedy boli v obchodoch samé sliepky a málo kurčiat, teraz je málo sliepok a veľa kurčiat. A niekedy treba sliepku, nie kurča :-D;-)

No nekup to...:-D

Maris, pěkné, jak jsi ji dlouho dělala??:-K;-)

Colombo65: díky:-). My jsme ji neměli snad ještě dýl, nekupuji je, ale tahle byla taková malá, buclatá a stála jen 28,- Kč, tak jsem neodolala:-):-))

výborný receptík,pro PH jako stvořený..už letí do oblíbených a tobě bodík:-K:yes:

spagetka:špagi, ono to sice je na paprice, ale kapie a hlavně kapary hodily omáčku někam jinam, proto jsem to nakonec dala jako nový recept;-):-)

Slepici jsem nedělal doma od Kuvajtu napadení - dobrá inspirace a krásné foto ;-);-);-)

Slepice na paprice... no vida, od té doby co mám uzenou papriku, jsem ještě kloudnou slepičku nenašla :-(;-):-D:-p

1974andrea: díky:-), já jindy taky, ale když jsem měla tu slepici:-D no a ještě je dobrá polévka:-p:-)

Na tom bych si určitě ráda pošmákla a vůni uzené papriky miluju. Moc pěkné:-p:yes:. Ale radši bych to asi dělala ze stehenních kuřecích řízků, poněvadž je to hned hotovo;-):-D

Tématické fráze:
slepice recepty, slepice recept, omáčka ze slepice, slepice v cervene omacce, recepty ze slepice, co uvařit k nedělnímu obědu, pikantní slepice na paprice, omáčky recepty, slepice na červené omáčce, slepice na pepři, recepty slepice, omáčky ze slepice, červená slepice, slepice omáčka, papriková máčka, slepice s pikantní omáčkou, slepice v omacce, recepty na slepici, recept slepice, slepice

Suroviny:
slepice, mrkev, petržel, celer, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, máslo, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, smetana, mouka, kapie, kapary, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu