Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fofr oběd z tlakáče

V tlakovém hrnci připravíme jednoduše během chvilky výborný oběd. Uzená kuřecí stehna a brambory s trochou papriky, čerstvým rozmarýnem a křupavou slaninou chutnají opravdu skvěle.

Hodnocení receptu je 5,0 (77×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 945 kJ /
1 182 kcal
Bílkoviny15,41 g
Tuky85,58 g
Vláknina18,72 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,64 g
Sůl4,00 g
Sacharidy80,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu či špek nakrájíme na proužky, cibuli na půl kroužky a papriku, česnek na plátky. Syrové brambory zbavíme slupky a nakrájíme na cca 3 mm kolečka. Krok 2: V tlakovém hrnci opečeme slaninu a počkáme, až bude křupavá, pak přihodíme cibuli, papriku, česnek a mícháme. Krok 3: Po chvilce přidáme brambory, které osolíme a okořeníme svým oblíbeným kořením. Krok 4: Uzená stehna můžeme také dokořenit (ale nemusíme). Vhodíme rozmarýn a zavřeme tlakový hrnec. Krok 5: Až začne syčet, nastavíme minutku na 5 minut. Pak vypneme a necháme dojít, dokud nepůjde hrnec bez problémů otevřít. Krok 6: Podáváme se salátem.

TIP: Jak vařit v tlakovém hrnci

Zveřejněno 2. 9. 2011

Poznámka autorky rebeka

Tento nápad vznikl v okamžiku, když jsem se zdržela ve městě, kde právě probíhal farmářský trh a já zjistila, že je fůra hodin. V hlavě mě šrotovalo, co bych tak rychle udělala. Vzpomněla jsem si na Janu R., jak si vegetí v Turecku a tím pádem jsem si vzpomněla na její recept na slaninové brambory v papiňáku (viz odkaz) a nápad byl na světě.

http://www.toprecepty.cz/recept/14620-spekove-bram...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr oběd z tlakáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgj6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr oběd z tlakáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgj6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (81)

Dělala jsem dnes k obědu a naprostá spokojenost, je to rychlé, bez hory špinavého nádobí a velká mňamka :yes:
vařila jsem to poprvé, ale určitě ne naposled :-) ani jsem nestačila vyfotit :-)

Toto je super oběd, dělám ho velmi často a je opravdu chutný!! :yes::yes::yes:

Dnes uvařeno,dobrý rychlý oběd.:yes:

Tak jsem recept zkusila a vynikající :). Komentáře čtu naštěstí až ted. Mám moderní papiňák, ale bála jsem se připálení, tak jsem tak nalila asi deci vody a jinak postupovala podle receptu. Chutné a hlavně rychlé pro případ nouze.
Děkuji. Marcela:yes:

kopretinka237 21. 3. 2016 08:09
Zanett:Po 5 minutách rozhodně vypnout, jinak z brambor bude kaše. Ty se i na 1/4 vaří v papiňáku jen 6 minut.
Takže, těch 10-15 minut je na to, aby papiňák takzvaně došel. Pak jde otevřít. Nikdy u něj nevypouštějte páru nebo nechlaďte pod studenou vodou a podobně. nemusí se to vždy vyplatit.

chci se ujistit, tlakáč začne syčet natáhnu minutku na 5minut, po 5minutách vypnu nebo na zbývajících 10-15 minut ztlumím plamen?

Recept je zajímavý hlavně tím že ty brambory jsou tak rychle hotovy.Jinak já uzené stehno nejdřív vykostím.Jedno stehno mi stačí na dvě porce.Asi to bude tím že jsem na důchodě 10 let. Autorku zdravím.

vyzkoušeno a je to něco úžasného:yes:

Tento recept jsem si vyhlídla na den, kdy u nás byla na návštěvě manželova maminka. Připravila jsem si všechny suroviny, ale na poslední chvíli jsem si v komentářích všimla, že to není vhodné pro moderní papiňák. Ale já mám jenom ten moderní!! Tak co teď? Vzala jsem normální hrnec s poklicí a postupovala jsem přesně podle receptu, jen jsem tam přidala ždibec vody, opravdu jen trochu. Přiklopila pokličkou, nechala na mírném plameni 40 minut. Výsledek byl vynikající, maminka byla nadšená, že jsem v kuchyni strávila necelých 10 minut a pak naservírovala takovou dobrotu. Takže kdo nemáte papiňák, nezoufejte, jde to i v hrnci a časově to vyjde jen o kousek dýl :-) Děkuji za inspiraci.

jarda Kadic: Děkuji za odpověď. Bohužel mám jenom "ty nové" papiňáky :-( Bodík jsem přidala, na fotce vypadá to jídlo opravdu suprově :-p:yes:

zlatovlaska: jestli máš papiňák,v kterém musí zaskakovat pojistka,tak v něm to neuděláš.Potřebuje totiž vytvořit hodně páry.(je v něm ryska,kam musí alespoň minimálně sahat hladina kapaliny)
Já mám ještě jeden starý,kde tahle pojistka není a v něm to jde parádně.
Nevím,jakou zkušenost mají ostatní,ale u mě je to takhle.;-) když,tak vyfotim do diskuse;-)

hosta: Právě že papiňák ještě ani nezačal syčet a už bylo cítit připálené brambory :-( Ale mě to teda neodradí, určitě to ještě někdy zkusím, třeba se zadaří ;-)

zlatovlaska: No, v tom zábavně psaném receptu nějak zaniklo, že po těch pěti minutách se papiňák VYPNE - těch 15 minut cca trvá, než trochu zchlade tak, že povolí víko. Nevařila jsi 5+15 minut na ohni?

Ahojte, o víkendu jsem dělala, nepřidala jsem ani kousek vody a připálilo se mi to ;-( Můžete mi poradit proč? Postupovala jsem přesně podle receptu :-// Díky

Anna Kocikova: proč by ti mělo přeskakovat:-O:-?:-D:-D přidala jsem ji ráda, je hezčí;-):-):yes: a děkuji:-K

Tématické fráze:
co na obed, recepty na oběd na víkend, co dnes na oběd, oběd recept, nápad na oběd, recepty na oběd, sobotní oběd, sobotní obědy recepty, co na oběd recepty, dobrý oběd, obědy recepty, recepty na dobrý oběd, oběd na sobotu, oběd na víkend, oběd, oběd z jednoho hrnce, recept na dobry oběd, recept na oběd, brambory z tlakáče, oběd recepty

Suroviny:
stehno kuřecí uzené, brambory, slanina, cibule, kapie, česnek český, rozmarýn, sůl, koření grilovací

Přidat fotografie receptu