Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 037 kJ / 487 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,21 g |
Tuky | 14,47 g |
Vláknina | 19,09 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 441 mg |
Sůl | 1,01 g |
Sacharidy | 70,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriky zbavíme jadřinců, důkladně opláchneme a nařežeme na větší kusy.
Krok 2: Opláchnutá rajčata i se slupkou rozkrojíme na poloviny.
Krok 3: Mrkev očistíme a nakrájíme také na větší kusy, cibuli zbavíme slupek, nakrájíme na čtvrtiny a do jedné z nich napícháme hřebíček.
Krok 4: Vše dáme do většího hrnce, přidáme celou skořici, kostku bujonu, rajčatovou šťávu a vodu a od doby varu pod pokličkou na mírném plameni vaříme do změknutí mrkve, asi tak 25minut (já jsem vařila v papiňáku 10 minut).
Krok 5: Pak z hrnce vyndáme koření a vše rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 6: Připravíme si cezák s jemným sítem a ještě vše lžící propasírujeme-tím se zbavíme zrníček a slupek z rajčat. V kastrolu nebo hlubším hrnci si rozehřejeme olej, přidáme hladkou mouku, uděláme světlejší jíšku, na kterou opatrně vléváme propasírovanou směs. Pokud se nám bude zdát dost hustá, můžeme přilít trochu vody nebo rajčátkové šťávy.
Krok 7: Za občasného promíchávání na mírném plameni provařujeme 10 minut, raději přikryté pokličkou, omáčka ráda vyprskává z hrnce ven.
Krok 8: Pak dle své chuti dochutíme a můžeme podávat k plněným paprikám, masovým kuličkám, s vařeným masem, nebo k sekané.
Zveřejněno 2. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka"zeleninová"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKYk
Moje poznámka
Rajská omáčka"zeleninová"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKYk
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 9 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 12 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 12 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 39 minutami
Tvarohová rybičková pomazánka
Neregistrovaný před 40 minutami
Míša řezy
Neregistrovaný před 44 minutami
Šťáva k masu
Neregistrovaný před 1 hodinou
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 2 hodinami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 2 hodinami
Rajská omáčka
Laelenka před 2 hodinami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 3 hodinami
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 3 hodinami
Tématické fráze:
zeleninová omáčka,
omáčka se zeleninou,
omáčka z bujonu,
rajská polévka se zeleninou,
rajská omáčka ze zeleniny,
kořeni do rajské omáčky,
zeleninové omáčky,
rajská omáčka z bujonu,
rjská omáčka,
rajská omáčka zeleninový základ,
rajská omáčka z rajčat a mrkve,
rajská polévka s kořenovou zeleninou,
koření na rajskou omáčku,
rajská s kořenovou zeleninou,
rajská omáčka z kořenové zeleniny,
zeleninové šťávy recepty,
rajská omacka na zelenine,
rajská omacka pro miminko,
rajska omacka pro miminka,
rajská omáčka z čerstvé zeleniny
Suroviny:
rajče,
cibule,
mrkev,
paprika sušená pálivá,
paprika čerstvá červená,
skořice celá,
koření hřebíček,
bujón zeleninový,
šťáva rajčatová,
voda,
olej,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (13)