Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaní líni

Vychutnejte si delikátní chuť grilovaných línů. Tato ryba, známá svou jemnou a šťavnatou strukturou, je ideální pro grilování, které podtrhne její přirozenou chuť. S jednoduchou marinádou a správným grilováním získají líni křupavou kůrku a zůstanou uvnitř šťavnatí.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 722 kJ /
411 kcal
Bílkoviny2,14 g
Tuky38,23 g
Vláknina5,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryby opláchněte zevnitř i zvenčí pod proudem vody a osušte je papírovou utěrkou. Očistěte je a poté do jejich boků udělejte nožem příčné zářezy. Ryby naskládejte v jedné vrstvě do pekáčku. Krok 2: Na marinádu do misky dejte česnek nakrájený na plátky, pokrájenou a semínek zbavenou chilli papričku, sůl, pepř a pak vše oblou stranou lžíce rozmačkejte na pastu. Přidejte ještě limetkovou šťávu a třete, dokud se sůl nerozpustí. Vmíchejte pokrájenou pažitku, šalotku nakrájenou na kolečka, cibuli, pokrájenou petrželku a olej. Krok 3: Trochu pasty dejte do každé ryby a také ji vetřete do zářezů na bocích. Krok 4: Do dutiny vložte i snítku čerstvého tymiánu, jeden bobkový list a kuličku nového koření. Krok 5: Zbylou marinádou potřete kůži ryb, zakryjte je fólií nebo alobalem a na hodinku je uložte do lednice. Během této doby je párkrát obraťte. Krok 6: Připravte gril na přímé grilování. Rozpalte ho na vysokou teplotu. Okartáčujte rošt a naolejujte ho. Krok 7: Rozmístěte ryby na rošt a poté je opékejte 6-10 minut na každé straně, dokud nebudou propečené.
Horké ryby podávejte ozdobené dílky limetky.

TIP: Desatero na téma grilování ryb: rady a tipy

Zveřejněno 5. 9. 2011

Poznámka autorky kucerova45

Tento recept jsem zkoušela z knížky ŠÉF NA GRILU. Doporučuji všem, co mají rádi grilované dobroty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaní líni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9N1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaní líni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9N1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Miroslávek... 17. 12. 2013 16:30
Koukam že recept od Polrajcha :-)

Krásná dobrota:-p+9:yes:mňam;-)

Mňam, líni patří k nejchutnějším sladkovodním rybám :-p:yes:

tak rybičku tu taky můžu a takto grilovaná musí býti dobrota:-p:-p:yes:+1

Když jsem byla malá, lovili jsme líny u dědy v rybníčku, je to nádherná zlatá rybka. Marináda nebo spíš pasta bude určitě dobře podtrhovat chuť ryby. Hezké, moc:-p:yes:

Miluji rybičky,všechny:-K:-K:yes::-p

krásná rybička;-):-p mám na ni chuť;-):yes::yes:

Tématické fráze:
lín recepty, lín na grilu, lín recept, lín obecný recepty, recepty lín, lín, lín obecný recept, grilovaný lín, recept lín, recept na lina, recepty z lína, recepty na lína, jak očistit lína, jak očistit lína obecného, lin na gril, lín top recepty, lín obecný na grilu, lín obecný příprava, recepty lín obecný, líni recept

Suroviny:
lín, česnek, chilli paprika čerstvá, sůl hrubá, pepř mletý, šťáva limetková, pažitka, cibule šalotka, petrželka, olej olivový, tymián čerstvý, bobkový list, koření nové koření, limetka

Přidat fotografie receptu