Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí z jednoho hrnce

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Morrigen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 478 kJ /
592 kcal
Bílkoviny113,98 g
Tuky6,97 g
Vláknina8,55 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 361 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy15,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme chvíli odležet. Krok 2: Potom plátky lehce obalíme v hladké mouce a orestujeme v hrnci z obou stran na rozpáleném oleji. Krok 3: Potom přihodíme cibuli nakrájenou na čtvrtky, mrkev a petržel vcelku nebo nakrájenou na větší kousky a společně opečeme. Zalijeme vývarem nebo masoxem rozpuštěným v horké vodě a přiklopíme pokličkou. Krok 4: Vaříme, než je maso měkké a podle potřeby doléváme vývar, který by měl mít ve finále podobu husté omáčky. Tu dochutíme podle potřeby solí, pepřem a sušeným tymiánem, víc není potřeba. Omáčka má úžasnou chuť po hovězím. Krok 5: Jako příloha se hodí cokoli z brambor i rýže, my měli americké brambory a bylo to vynikající.

Zveřejněno 8. 9. 2011

Poznámka autorky Morrigen

Prihodila jsem jeste par pokrajenych kozaku, co jsme to odpoledne nasli, ale susene by tam slo taky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí z jednoho hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k6yx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí z jednoho hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k6yx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Elizo, fotky mi vubec nevadi, naopak... ja na to foceni moc nejsem, takze sem rada ze tu neco alespon je... :) nam taky moc chutnalo, přiště to zkusim i s tim vinkem ..

Přidala jsem fotky báječné večeře, doufám, že potěší a nebudou vadit:-). Použila jsem květovou špičku v biokvalitě a přidala asi decku Merlotu medium sweet a co vám mám povídat...lukulské hody.:yes::-p:-p

Dělávám podobně a také si vždy pochutnám:-p+3:yes:

Hovězí se zeleninou mám moc ráda, podlévám červeným vínem a přidávám pár kuliček jalovce nebo nového koření.

dobré to bude:yes::yes:

Tématické fráze:
květová špička s rozmarýnem recept, hovězí květová špička recepty, recepty z jednoho hrnce, večeře z jednoho hrnce, hovězí květová špička recept, květová špička s rozmarýnem, recepty do jednoho hrnce, hovězí maso v jednom hrnci, maso z jednoho hrnce, recept z jednoho hrnce, hovězí květová špička, z jednoho hrnce, hovězí květová špička v pomalém hrnci, hovezi kvetova spicka s rozmarynem, květová špička recept, recepty na hovezi kvetovou spicku, recepty na jídla z jednoho hrnce s hovězího masa, maso v jednom hrnci, hovězí s bramborem z jednoho hrnce, hovězí se zeleninou v jednom hrnci

Suroviny:
maso hovězí, mrkev, petržel, cibule, vývar, sůl, pepř, olej, mouka hladká, tymián

Přidat fotografie receptu