Voňavý divoký pekáč
Pokud máte rádi česnek a kořeněná jídla, zkuste kuřecí maso proložit uzeným, přidat bylinky a zasypat spoustou cibule a česneku. Šťávu z cibule doplněnou uzeným vývarem pak stačí jen zahustit a doplnit vhodnou přílohou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 501 kJ / 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,04 g |
Tuky | 0,61 g |
Vláknina | 19,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 46,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso předem povaříme a vývar uschováme na podlévání.
Krok 2: Kuřecí paličky osolíme a poprášíme červenou paprikou.
Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, oloupané stroužky česneku posekáme, palici česneku rozpůlíme i se svrchní slupkou.
Krok 4: Do pekáče dáme polovinu cibule a posekaného česneku, naskládáme vedle sebe střídavě kuřecí paličky a uzené, zasypeme zbytkem cibule, česneku, veškerým kořením a bylinkami a mezi maso opatrně položíme půlky palice česneku.
Krok 5: Zastříkneme sójovou omáčkou a podlijeme vínem, přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut.
Krok 6: V průběhu pečení podléváme podle potřeby uzeným vývarem. Odkryjeme, přidáme máslo a dopečeme dozlatova.
Krok 7: Maso vyjmeme, šťávu dochutíme, vymačkáme do ní opečené česneky a podle potřeby zahustíme.
Krok 8: Podáváme se šťouchanými brambory, bramborovým knedlíkem a můžeme přidat i špenát, popř. zelí.
Zveřejněno 9. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý divoký pekáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmNV
Moje poznámka
Voňavý divoký pekáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmNV
Nejnovější recepty
Krkonošské holubky
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninová rýže s cuketou
Přidáno před 13 hodinami
Omeleta ze špaget
Přidáno před 13 hodinami
Knedlíky s vajíčkem jako omeleta
Přidáno před 13 hodinami
Lososovo-avokádová pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí roláda, zeleninová omáčka a knedlík z čerstvého sýra (pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně péct kuře? Lepší je svázané, na prsa se vloží speciální stříška a je dobré sledovat barvu šťávy, která z kuřete vytéká
Tříkrálový koláč zpestří svátek Tří králů: Kdo v něm najde figurku, bude mít celý příští rok štěstí
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hermelínová polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Brokolicová polévka
KepiCZ před 8 hodinami
Krkovice na houbách a kapiích
romanka1009 před 11 hodinami
Srnčí medailonky
Veronika.Hrozna před 11 hodinami
Čočka na kyselo
Oskeruska před 13 hodinami
Tortilla smažená
Lucie1001 před 13 hodinami
Drožďová polévka
Macek01 před 13 hodinami
Jehněčí kýta na červeném víně
stanavokr před 14 hodinami
Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
stanavokr před 14 hodinami
Losos se smetanovou koprovou omáčkou
stanavokr před 14 hodinami
Tématické fráze:
jídlo z jednoho pekáče,
recepty na jídlo z jednoho pekáče,
jídla z jednoho pekáče,
divoký česnek,
divoký česnek recepty,
divoký česnek recepty,
recepty z jednoho pekáče,
česnek divoký,
brněnský dort fotopostup,
brněnský dort-fotopostup,
nadívané kuře z jednoho hrnce,
kuřecí paličky z jednoho pekáče,
pecena kachna s kralikem,
divoky spenat,
jídla v v jednom pekáči,
jídlo do z jednoho pekáče,
pokrmy z jednoho pekáče,
recepty do pekáče,
pecene kure s kralikem,
vonavý pekáč
Suroviny:
žebra uzená,
paličky kuřecí,
cibule,
česnek,
česnek,
víno bílé,
bobkový list,
jalovec,
koření nové koření,
paprika čerstvá červená,
rozmarýn čerstvý,
tymián čerstvý,
vývar z uzeného masa,
omáčka sojová,
máslo
Komentáře (47)