Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Shoska Shoska

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 670 kJ /
399 kcal
Bílkoviny67,66 g
Tuky14,28 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 221 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso - na kostky (větší) nakrájíme maso a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, posolíme, opepříme a pokmínujeme, pak celou "směs" nalijeme do pekáčku, přidáme na jemno nakrájený česnek a cibuli a dáme do rozpálené trouby, pečeme na 180' cca 45 minut (když to nepoznáme od oka, zkusíme kousek ochutnat) Krok 2: Bramborové knedlíky - připravíme dle pokynů na balíčku - uhněteme těsto a v podobě válečku vaříme cca 15-20 minut, po vyndání, krájíme až po 10-ti minutovém odpočinku Krok 3: Špenát - osmažíme na jemno (hodně na jemno) menší cibuli. Až zesklovatí, zaprášíme hl. moukou, po dvou minutách přilíváme půl hrnku mléka s vývarem (půl na půl) za stálého míchání povaříme cca tři minuty (musíme míchat aby nám mlíko nechytlo). Krok 4: Přidáváme mírně rozmrzlý špenát(já ho předtím rozkrájím na menší kousky) a mícháme dokud se celý nerozpustí. Krok 5: Přidáme rozšlehané vajíčko, a podle hustoty buď přidám ještě mlíko nebo naopak zahustím zaprášením mouky. Po odstavení dochucuji rozlisovaným česnekem, solí a trochu pepře. Krok 6: V menším rejdlíku, připravím cibulku. Na oleji osmažím zprudka do zlatova. Krok 7: Volské oka - klasicky osmažím volské oko, pokmínuju posolím.

Na talíř dávám maso, špenát, knedlíky a volské oko. Maso zaliju vývarem z pekáče, cibulku dávam na vajíčko, špenát a knedlíky.

Zveřejněno 10. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJ15

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJ15

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Zuzko, u vaření špenátu a pečení masa používám suroviny stejné, jen postup u vaření špenátu mám malinko odlišný. Osmažím cibulku, zasypu moukou, přidám špenát a potom přidávám mléko, česnek, sůl a vejce. Potom vše rozmixuji ponorným mixérem do hladka. Dnes jsem dělala s bramborem, jinak dělám i s bramborovým knedlíkem. Dovolila jsem si přidat fotku. Dávám ti bodíka. +4:yes:

Príma bašta:yes:

Takhle napsané recepty mám ráda:yes::-8:-K

Tématické fráze:
špenát s vepřovým masem, špenát s masem, špenát s vajíčkem, špenát s pečeným masem, knedlo vepřo špenát, vepřo knedlo špenát, špenát s masem recept, spenát z pytlíku, špenát z masem, recept na spenat s masem, špenát s bramborem a vajíčkem, špenát s knedlíkem, spenat k pecenemu masu, špenát s masdem, špenat, spenat smasem, špenát s vajíčky, spenat s vajickem recept, spenat s knedlikem a masem, recept na špenát s vajickem

Suroviny:
plec vepřová, protlak špenátový, olej, těsto bramborové, vejce, mléko, česnek, cibule, sůl, pepř, kmín celý, mouka hladká, bujón

Přidat fotografie receptu