Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské rizoto

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Shoska Shoska

Náročný

Doba přípravy 53 min Doba přípravy: 53 min

53 min (53 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 961 kJ /
1 664 kcal
Bílkoviny144,70 g
Tuky20,15 g
Vláknina11,75 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,64 g
Sacharidy220,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na velké pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme na kousky nakrájené kuřecí prsa. Osolíme, opepříme a po 5 minutách vyndáváme. Krok 2: Vložíme garnáty a osmažíme je "do růžova" (cca 2-3 minuty) a vyndáme je ke kuřecímu masu. Po té smažíme na jemno nakrájenou cibuli a na kostky rozřezanou papriku (cca 5 minut), přidáme na kostky nakrájené rajče a rozmrzlý hrášek. Směs okořeníme, pepřem, solí, šafránem a smažíme dalších 5 minut. Krok 3: Přidáme rýži, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut (dokud se šťáva nevsákne do rýže). Krok 4: Po zamíchání na rýži vložíme kuřecí maso s garnáty a na jemno nakrájenou klobásku. Zmírníme plamen a pod pokličkou dusíme dalších 15 minut. Pak pokapeme citrónem, posypeme pažitkou a podáváme :-)

Zveřejněno 10. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělské rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YV40

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělské rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YV40

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Bibi, nechci se tě dotknout, ale je velký rozdíl v chuti, pokud rýži od začátku dusíš v masové šťávě nebo jen ve výsledku smícháš maso a vařenou rýži.Jinak mi suroviny přijdou totožné, kromě garnátů.

Bibinka:
Bibinko, toto má být "paella" ne čína s rýží, každopádně to není vařeno podle receptu.

Iljusa:iljušo, já to tam píšu, že je to bez-četla jsi komentář:-? Jinak je úplně jedno, jestli je to smíchané, nebo zvlášť, chuť to nezmění ne;-)

Tato fotka není zde uvedené "španělské rizoto", rýže se má vařit s masem a zeleninou, garnáty nenalezeny, šafran taktéž.
Toto je spíše "čína" s rýží :no:

Zuzko, je to výborný i bez garnátů-nejíme je a myslím, že tam vůbec nechybí-paráda recept;-) Dávám 2.bod:yes:

Tak já to znám takto :D tak se vám o mlouvám pokud je to složité :D

popri tom pobaveni som zabudla na sol-tu davam priamo na cibulu-hrubu morsku sol-taku dobru stipku a korenie na maso,zvyknem pouzit tie farebne pepre,su fajn,tak a je to komplet ospravedlnujem sa

celkom ma pobavil tento komplikovany postup varenie spanielskej speciality Paella(cita sa paeja),zijem tu na Kanarskych ostrovoch a varime ju menej komplikovane:najprv osmazime 1 cibulu na drobno nakrajanu,k tomu cesnak(3struciky) pretlaceny,potom na drobno na kocky pokrajanu cervenu a zelenu papriku(staci polovica z kazdej) az je cibulka sklovita,az paprika zmakne pridame paradajku nakrajanu rovnako ako papriku,a to je zaklad,potom maso ake chceme davaju sa kombinacie aj 2 druhov aj viac-kuracie,kralicie bravcove,hovadzie-v opacnom poradi podla dlzky varenia,nechame dusit,mozme podliat vyvarom(normalne to byva rybaci vyvar),ak je maso polomakke pridame ryzu,chvilu ju osmazime,potom dolejeme vyvar,alebo vodu ja pridavam aj biele vino-suche a este lepsie je perlive a nebojte sa dat ho dost,zakryt ryzu aj maso aeste aspon 1.5 cm nad nimi nech je tekutina,zvysit plyn,alebo pridat teplotu-lebo zalievame studenym co najviac aby sa rychlo dostalo do varu,chvilu nechame vriet a potom stisime aby sa pomaly dusila ryza a ak chceme ci uz tie morske priserky,alebo hrasok,teraz je ten cas na to-len ich tam jemne vpichneme-ci uz krevetky,skeble... a nemiesame,len pohybeme opatrne hrncom-robim to v sirokom hrnci so stredne vysokou stene,prava paella sa robi na specialnej panvici,snad vam bude chutit a nemusite nic vyberat,naopak,len pridavate podla chuti a do posledneho vyvaru mozete dat stipku safranu,ale tu sa pouziva farbivo,ma silno oranzovu farbu ale farbi na zlto,paella ma farbu ako spanielska vlajka,dobru chut

No, zase budu za blba, ale zeptám se, protože tady není obrázek. Vím, že to znám, jen si nemůžu vzpomenout...co to jsou garnáty?:-8:-8:-8 Jinak to vypadá na dobré, zase jiné rizotko:-p

Tématické fráze:
spanelske rezito, slepičí rizoto, garnát obecný, moravské rizoto, španělské speciality recepty, španělské risoto, španělské rizeto, loupani garnatu, špatnělské rizoto, rizoto paella, garnáty rizoto, španělské speciality, rizoto slepičí, rizoto s vepřovým masem ve vlastní šťávě a zeleninou, rizoto, špaělské vánoční recepty, španielske rizoto, rizoto paela recept, sepičí rizoto, špaělské rizoto

Suroviny:
hrášek mražený, rajče, cibule, paprika čerstvá červená, prsa kuřecí, klobása, garnát, rýže, vývar, šafrán, sůl, pepř, olej olivový, pažitka

Přidat fotografie receptu