Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový chléb z bramborové kaše

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aaura aaura

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 332 kJ /
2 709 kcal
Bílkoviny83,50 g
Tuky9,50 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 360 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy552,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Toto je originál postup ze stránek, kde jsem okopírovala : Mouku prosejeme, promícháme s droždím a osolíme. Postupně vmícháme studenou bramborovou kaši, mléko a vše zpracujeme v hladké těsto. Krok 2: Těsto potřeme olejem a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Krok 3: Když těsto zdvojnásobí svůj objem, opět ho prohněteme, rozdělíme na poloviny a vložíme do dvou chlebových forem. Krok 4: Povrch potřeme olejem a necháme ještě dalších 30 minut vykynout. Krok 5: Chleba zapečeme v horké troubě při 230 °C asi 10 minut, potom teplotu snížíme na 200 °C a upečeme dorůžova. Hotový chléb vyjmeme z formy a necháme na mřížce vychladnout.

Domácí bílý chléb z bramborové kaše výborně chutná s tvarohovými pomazánkami, s máslem a medem či s domácí zavařeninou.

Mnohokrát jsem už dělala a je výborný a hlavně strašně jednoduchý. Zkoušela jsem i v domácí pekárně, ale v troubě je prostě lepší. Hlavně proto, že se krásně opeče a nahoru si můžu nasypat semínka, kmín, hrubou sůl, prostě co mě zrovna napadne. Já jsem zkoušela se slunečnicovými semínky dovnitř i nahoru s kmínem, se sezamovými a lněnými semínky, s česnekem, s orestovanou cibulkou, zkrátka pokaždé, když zbyde kaše, peču tento chléb....už jen proto, že zbylé ingredience mám vždy doma a děti ho milují. V troubě ho peču ve formě na biskupský chlebíček, má potom tvar, jako toustový chleba, takže se dá i skvěle zapékat jako tousty. Vím, že bramborových chlebů je tu víc, ale tento je opravdu ideální, když nechcete vyhazovat zbylou br. kaši. Jo a ten olej ani nedávám, jen poprvé jsem to dělala přesně pode receptu. Teď, když peču v troubě, tak před pečením potřu vejcem, nařežu do mřížky a posypu čímkoliv. V pekárně prostě jen tak, bez oleje a semínka jen dovnitř.

Zveřejněno 11. 9. 2011

Poznámka autorky aaura

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový chléb z bramborové kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGD4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový chléb z bramborové kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGD4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Marti - dobrý bílý chlebík, který také peču :yes::-D , ale přidávám cca 2 lžíce oleje

ano....bílý...hodně podobný toustovému, jen možná vláčnější...určo stojí za vyzkoušení :-)

To je takový bílý chlebík, že? Zajímavé jen z té kaše a mouky. Vypadá dobře;-)

Tématické fráze:
chleb s bramborovou kasi, chleba z bramborového těsta, bramborový chléb, bramborová kaše, studená bramborová kaše, bramborové mřížky, recepty z bramborové kaše, bramborove těsto na chleba, kdyz zbyde bramborova kase, bramborový chléb recept, bramborová kaše v prášku, top recepty bramborový chleba, recepty ze zbylé br.kaše, recept na chleba s bramborovou kaší, recept na chleb s bramborovou kaší, recerty co se zbylou br. kaší, bramborova chleba, z bramborové kaše, bulky z bramborové kaše, chléb z bramborového těsta

Suroviny:
kaše bramborová, mouka polohrubá, mléko, droždí sušené, sůl

Přidat fotografie receptu