Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tlačenka s hlívou a kuřecími játry

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 3 šišky(á 25-30 cm)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 087 kJ /
5 040 kcal
Bílkoviny233,26 g
Tuky309,53 g
Vláknina58,94 g
Cholesterol 4,85 g
Sodík 9,86 g
Sůl23,60 g
Sacharidy305,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky, syrová játra, hlívu, salám, slaninu nakrájíme na kousky, dáme do mísy. Krok 2: Vejce vařená nakrájená na čtvrtky přidáme ke směsi, dáme vejce syrová, česnek prolisovaný, sádlo a okořeníme. Promícháme důkladně rukama(ale jen prohazujeme)neuděláme z toho fašírku, musí tam být vidět kousky. Krok 3: Plníme do střev a pořádně vytlačíme vzduch(vařením se malinko zmenší objem), zavážeme pevně provázkem. Krok 4: Vložíme do kastrolu(musí být ponořené) se studenou vodou, osolíme 2 lžičkami soli a přivedeme k varu pozvolna, poté vaříme 45 minut.

Zveřejněno 12. 9. 2011

Poznámka autorky janatka

Zdroj: Knihovnička receptů s houbami-2009. Ikdyž jsem se snažila vytlačit vzduch nějaký tam zbyl. Malinko se to poté drolilo při krájení!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tlačenka s hlívou a kuřecími játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgKw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tlačenka s hlívou a kuřecími játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgKw

Komentáře (13)

Vypadá to moc dobře :-p:yes: a protože máme hlívu rádi, určitě ukládám a vyzkouším :-K:yes:

Bibi: máš pravdu snědlo se to i tak a s chutí moc nám to chutnalo!!;-)

janatka: je to pěkné,dělala jsem taky takovou domácí huspeninu,je tady někde u receptů mých, dala jsem tam i hrášek,pro barevnost a i chuť, různě i zeleninku,ale toto je moc prima:-K:-p:-):yes:

janatka: Janatko, to nemá chybu a vážně se ti to povedlo:yes: a když se to drolí, vem to čert, sní se to i tak a s tou mou oíblíbenou hlívou je to boží a tobě letí 7.bod:yes:

:yes::yes::yes:

zajímavý recept;-)tlačka vypadá moc dobře a určo i tak chutná. Já bohužel nemohu hlívu (alergie), ale recept předám naší babi, ta si poradí;-):-)):yes:bodík

Bendik:To by také mohlo být dobré řešení;-):yes:
Recept je jinak opravdu zajímavý,co všechno se dá použít;-)Líbí se mi to:-p+5:yes:

Dobrý den,
myslím, že kdyby se místo jater, nebo alespoň části jater
použili vařené, mleté vepřové nožky vč. trochy vývaru, bylo by po problému.

1974:Není tam žádná želatina. Jani:také si to myslím,sdílím tvůj názor,meze a fantazie se nekladou!!:-)) zizala:Vyzkoušela jsem to poprvé a musí se ty chyby vychytat.Měla by to vajíčka spojit,ale ten vzduch právě proto musí ven,aby se to nedrobilo.Ochutnali jsme to s přáteli a tak jsme si říkali jestli by tam nešla přidat ještě lžíce sádla.Jestli někdo vyzkouší a přijde na nějaký fígl sem s ním!!!!!;-)

Zajímavá tlačenka :yes: Pokud se drolila, mohlo to být i absencí želatiny, jak píše Andrea. Když někdy dělám obyč. tlačenku a mám ji hodně libovou masovou a dám méně vývaru, taky se mi drobí:-(

Iveto, to nemá chybu!! Někdy si říkám, kde má vaření meze? Pak dojdu k názoru, že asi nikde!:-)):yes:

Velmi zajímavá tláča. Tam se nedávají žádné kůže ani želatina na ztuhnutí?:yes:

Receptík se mi moc líbí,to vyzkouším;-)+1:yes:

Tématické fráze:
játrová tlačenka, tlačenka z hlívy ústřičné, tlačenka z kuřecích jater, kureci jatrova tlacenka, játrová tlačenka s s houbami, houbova tlacenka s jatry, kuřeci tlačenka, tlačenka se drobí, recepty z tlačenky, tlacenka.z.kurecich.jater, kuřecí tlačenka recept, tlačenka z jater, jatrova tlařenka, jatrova tlacenka s houbami, tlačenka recept, tlačenka z jater s s houbami, tlačenka z z kuřecích jater, játra v tlacence, tlačenka z filé, tlačenka alergeny

Suroviny:
rohlík, játra kuřecí, hlíva ústřičná, salám měkký, slanina anglická, vejce, vejce, česnek, sádlo, sůl, pepř mletý, koření grilovací, majoránka,

Přidat fotografie receptu