Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušený patizon nakyselo

Dušený patizon na kyselo s koprem je skvělá variace na koprovou omáčku. Příprava je snadná a opravdu rychlá. Bude se skvěle hodit i k vařenému hovězímu masu. Podávejte nejlépe s vařenými bramborami.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie697 kJ /
167 kcal
Bílkoviny3,99 g
Tuky13,24 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 43 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy7,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Patizon očistíme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky o velikosti 2x2cm. Krok 2: V hrnci lehce podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Krok 3: Pak zakápneme citronovou šťávou a octem, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a smetanu. Smetany dáme jen tolik, aby se kostky rovnoměrně obalily. Společně prohřejeme. Krok 4: Nakonec posypeme nasekaným koprem, odstavíme a před podáváním necháme chvíli odležet. Krok 5: Servírujeme s rýží, bramborem nebo pečivem.

TIP: Kopr v kuchyni

Zveřejněno 13. 9. 2011

Poznámka autorky Kanyla

Opět jedno z jídel, které prostě neumím vyfotit lákavěji... Ale je to fakt výborná lehká večeře =) Pokud potřebujete spotřebovat i nějakou cuketu, přidejte ji!

Zdroj: www.labuznik.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený patizon nakyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKNK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený patizon nakyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKNK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

zkusila jsem to podruhé, i s úpravami, ale....nic moc:-/ pomohlo docela vajíčko

Dobrý den, mohli by jste mi někdo poradit jak mám oloupat patizon, který má slupku hrozně tvrdou a nejde nožem ani rozpůlit? Mám ho poprvé. Díky

Oveska: To mě těší, že chutnalo :-8

Díky za inspiraci, je to výborné :-)) Trošku jsem si recept poupravila, protože vinný ocet doma nevedeme, zakysanou smetanu jsem zaměnila za řecký jogurt a přidala jsem rovnou vařené brambory... Ale bylo to moc dobré ;-)

1974andrea: tak se sousedky neptej a běž si "půjčit" patizona :-D:-D

Na takovýhle věci já jsem jako litá, akorát že patizon má jenom sousedka a nějak mi ho zapomíná nabídnout:-D:-//. Kdyžtak zkusím z nějaké tykve nebo dýně:-p:yes:

Může to být dobrota:-p+4:yes:A na fotce nevidím nic vadného,ani špatného;-):-Knaopak se mi zdá,že na tom černém podkladu jídlo hezky vyniká:yes:

Pavla: tak to buď fakt ráda. My ji vloni zkusili zasadit a sežrali nám ji slimáci:-// a pravda je, že cuketa je super univerzál;-)

No toť, já cuketu dělám všelijak, na sladko, na slano, zavařuju, smažím, dusím, krájím...., obdarovávám sousedy...mě se už o cuketě aj zdá :-D:-D. Já jsem totiž letos poprvé nasadila cuketu, a jedna sazenice se mě zdálo málo, tak jsem dala hned 4, tak příští rok už vím, že to je zbytečně moc :-D

Děkuji za receptík na patizon. Já ho ještě nejedla, ale zasadila jsem si ho letos na zahradu a teď hledám jak se upravuje ;-) Tak dneska je večeře jasná !! Díky moc:-K

Pavla: jo jo, vždyť jsem to právě v poznámce psala, že by šla takhle i cuketa ;-) Ale zrovna tady na topkách je tolik cuketových receptů, že ji můžete dělat denně, ne? :-D

To vypadá fajne myslíte, že by takto šla udělat aj cuketa? Všem už cuketu vzala plíseň, ale naše cuketa, okurky a rajčata ne a ne chcípnout :-D, tak to potřebuju nějak zlikvidovat.

Já jsem patizon zatím zkoušela jen smažit, jako květák. Tohle nemusí být špatné. Některá jídla lépe vyfotit nejdou, ale na tvé fotce nevidím nic závadného:-)

Tématické fráze:
jak oloupat patizon, jak oloupat patison, patizon na smetaně, patizon recepty, patizon, patizon jak oloupat, jak nakrajet patizon, patizona, patizon na sladko, patyzony, dýně nakyselo, patizón recept, lehká jídla z patizonu, patizon recepty na sladko, recept patizon, patyzony dýně, patison dušený, recept patizon kopr, patizon bílý, recept na patizon

Suroviny:
patizon, česnek, šťáva citronová, ocet vinný bílý, kopr čerstvý, sůl, pepř bílý mletý, smetana

Přidat fotografie receptu