Broskvový džem
Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou citronovou, cukrem a želírovací směsí a provoníme skořicí.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 8-10 jogurtových skleniček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 867 kJ / 5 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,24 g |
Tuky | 4,80 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 292 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 1 224,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve oloupeme, odpeckujeme a nakrájíme na malé kousky do hrnce. Přidáme kyselinu citronovou, cukr, případně skořici a dáme vařit.
Krok 2: Mícháme a po chvíli nasypeme Gelfix. Pořádně jej rozmícháme a vaříme tak dlouho, až bude směs vazká.
Krok 3: Pak nalijeme horký džem do umytých skleniček, otřeme hrdla dočista, zavíčkujeme a otočené dnem vzhůru necháme chvíli stát. Pak je otočíme zpátky.
Zveřejněno 14. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA3q
Moje poznámka
Broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA3q
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 8 minutami
Plněné ořechy
Handour před 19 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 44 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 52 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 57 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Tématické fráze:
džem z broskví,
domácí marmeláda z broskví,
broskve džem,
broskový džem,
broskvová marmeláda,
marmeláda z broskví,
co udělat z broskví,
džem broskve,
broskvová marmeláda speciál,
broskvovy dzem z domácí pekárny,
broskovový džem,
broskvový džem marmeláda,
džem z broskve,
recept na džem z broskví,
broskve recepty marmelády,
broskvový jam,
broskvové recepty,
brosvový džem,
džem s broskví,
marmeláda z broskví recept
Suroviny:
broskve,
kyselina citronová,
cukr krupice,
gelfix extra,
skořice
Komentáře (15)