Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový džem

Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou citronovou, cukrem a želírovací směsí a provoníme skořicí.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky vyjde 8-10 jogurtových skleniček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 867 kJ /
5 227 kcal
Bílkoviny60,24 g
Tuky4,80 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 292 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy1 224,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Broskve oloupeme, odpeckujeme a nakrájíme na malé kousky do hrnce. Přidáme kyselinu citronovou, cukr, případně skořici a dáme vařit. Krok 2: Mícháme a po chvíli nasypeme Gelfix. Pořádně jej rozmícháme a vaříme tak dlouho, až bude směs vazká. Krok 3: Pak nalijeme horký džem do umytých skleniček, otřeme hrdla dočista, zavíčkujeme a otočené dnem vzhůru necháme chvíli stát. Pak je otočíme zpátky.

TIP: Jak na to, aby se džem nekazil

Zveřejněno 14. 9. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Džem se dá dělat i v domácí pekárně, ale na kamnech se mi výsledek víc zamlouvá, co se týká konzistence džemu - je o něco tužší. Broskvový džem je chutí jedním z nejlepších.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QA3q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QA3q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Bibinka: Jani, ale podle obrázku nemáš všechny od jogurtu, máš i větší, jak je vidět, souhlas musí to vyjít na víc sklenic než uvádí katka (neregistrovaný/á). Z tohoto množství nemůže být jen 5 skleniček od jogurtu, to je jasné.

Martina:Martinko, nevím jak to Katka dělala, že jí toho vyšlo tak málo, asi měla méně broskví jinak to není možné. Já jich měla 8-10 malých jogurtových;-)

katka: Nevím, jak dlouho jste to vařila, ale 5 malých jogurtových skleniček ze 3 kg surovin, je holý nesmysl. Zrovna jsem broskvový džem dodělala z tohoto množství mám 8 poměrně velkých sklenic, rozhodně mnohem větších než jsou jogurtové. Jinak tedy jsoem broskve vážila až nakrájené v míse, ne tak jak jsou koupené. A taky to moc nevařím, chici to řidší s kousky, aby to bylo vhodné do jogurtu, nedělala jsem džem na slepování cukroví. Tedy ne v této várce.

ty skleničky máte špatně vypočítané:no::-// vyšlo nám 5 těch menších(podobných jako na obrázku) :-// jinak dobrý no :-//:-p

Jana Sýkorová:tak Jani, dej ten gelfix tak po 15 minutách toho půlhodinového vaření broskví a dovař dalších 15 minut dohromady. Je to taková zlatá střední cesta, ale mělo by to být fajn;-)

Jana Sýkorová 24. 9. 2012 06:50
Co když chci broskve půl hodiny rozvařit,můžu dát gelfix potom do horkého,nebo je mám nechat vystydnout,nebo to vařit s gelfixem?Děkuji za radu.

malej: Jardo, ty kůže z broskví vám tam nevadí:-?mě teda nechutnají, jsou takový kožovitý, jsem zvyklá takto a jsem s tím spokojená a vy to ani nevaříte:-?Jinak já tam ty kusy také mám je to vidět na fotce;-)
Letos teda spokojená nejsem, broskve nejsou díky mrazu, který přišel, když nám kvetly:-(

Já broskve pouze vypeckuji a v hrnci je máčkám "štouchákem" na brambory. Do skleniček plním přes trychtýř a prošťouchávám držadlem vařečky. Zůstanou i drobné kousky, ale né moc veliké.
Podobně jsem to zkusil i se švestkami.
Jarda

Kdyby tak jen šlo si sáhnout pro skleničku:-8;-)Meruňkový a broskvový máme nejraději,ale protože máme jen 4 stromky červeného rybízu,tak dělám marmošku rybízovou:-)Tady tiše závidím a alespoň bodíček posílám:-p+5:yes:

cathleen:Cathlen, díky za radu, už jsem na to také přišla;-), že to chce jen na chvilku......

Jojo, brosvový džemík je fantastický:yes::yes:

Jana Remkova: přečti si o vaření Gelfixu tady http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Bibi, pokud necháš tuhou marmošku (džem) dnem vzhůru příliš dlouho, zatuhne ti na víčku a vespod sklínky pak máš "vzduchoprázdno". Nechávám dnem vzhůru max. hodinku;-)

Mňam, já zas musím dávat želír pro diabetiky, ale je výborný :-p:yes::yes:

Bezva džemík, předloni jsem měla větší přísun broskví a tak jsem taky dělala.A ještě stále máme a je :yes::yes: V té pečce je to dobrý, ale bohužel jen na 500g, tak, že když je více ovoce, je to lepší v kastrole na sporáku, udělá se toho více najednou;-);-);-)

Bibi, krásný džemík. Jen nevím, po přidání Gelfixu se to vaří jen pár minut, ne? Je to v návodu.

Bibinko zdravím a máš pěkný broskvový džem.Není zase tak obvyklý,letos jsme jej dělali také,poprvé a vydařil se.S tou pltnou máš pravdu,je lepší,ale hlavně se ho dá udělat víc najedno.Jen jeden poznatek,začali jsme používat želírovací cukr,a je to paráda.Jednak je to v konečném výsledku levnější,a džemíčky nemají chybu.Dávám bodíček.:-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
džem z broskví, domácí marmeláda z broskví, broskve džem, broskový džem, broskvová marmeláda, marmeláda z broskví, co udělat z broskví, džem broskve, broskvová marmeláda speciál, broskvovy dzem z domácí pekárny, broskovový džem, broskvový džem marmeláda, džem z broskve, recept na džem z broskví, broskve recepty marmelády, broskvový jam, broskvové recepty, brosvový džem, džem s broskví, marmeláda z broskví recept

Suroviny:
broskve, kyselina citronová, cukr krupice, gelfix extra, skořice

Přidat fotografie receptu