Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 379 kJ /
2 481 kcal
Bílkoviny29,76 g
Tuky259,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 434 mg
Sodík 3,74 g
Sůl9,35 g
Sacharidy7,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruhy očistíme, omyjeme, vykostíme, rozdělíme na filety, pak je prosolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. V hrnku si rozšleháme mouku, smetanu a na hrubo nastrouhaný sýr. Krok 2: Na větší pánvi nebo v hrnci osmažíme na másle pokrájené šalotky, přidáme nakrájené plátky žampiónů, které orestujeme a podusíme. Krok 3: Když jsou žampiony měkké, přidáme rozšlehanou smetanu s moukou, kam vsypeme i na hrubo nastrouhaný sýr, dál vmícháme pokrájené bylinky a mícháme tak dlouho, až získáme hustou směs, podobnou smaženici. Krok 4: Směs dochutíme solí a pepřem, poklademe ji na filety a stočíme je do tvaru „zavináče" a nakonec vše ještě posypeme rybím kořením. Poté zabalíme takto naplněné a zavinuté filety do plátků slaniny. Krok 5: Ryby pak ještě zpevníme párátky, posypeme bylinkami, pokrájenou šalotkou, česnekem a dáme vše zapéci do pekáčku, vymazaného máslem, pak při pečení přidáme ev. malinko vývaru. Krok 6: Když jsou filety s náplní dobře propečené, podáváme je s opečeným bramborem a oblohou. Zůstane nám i výborná šťáva i s jemnou houbovo-sýrovo chutí.

Zveřejněno 15. 9. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Filety naplněné touto směsí jsou dost syté, tak se může udělat i více porcí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WWgX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WWgX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

:-K:-)Bahula:

Krásný receptík:yes:+

;-):-):-Kcathleen:

varilamyskakasicku: Ivi, já vím...už jsem se to tady párkrát snažila říct. - Člověk se učí pořád, viď?:-D;-)

cathleen: jinak vídám tady pořád a často kytičky :-):-až u pokrmu, :-))různé věcičky,ale já už jen jedlé věci,díky Tobě :-K

cathleen: děkuji Catheen,je to milé a velmi přijemné:-K;-):-)

varilamyskakasicku: až teď jsem si všimla tvé reakce....Ivo, recept jsem nebodovala, pouze pochválila. Bodík přidávám ke známým receptům (MNĚ známým) nebo vyzkoušeným (a taky receptům s - pro mně - něčím převratně novým.)
U tebe mě překvapilo, jak ses při focení výrazně zlepšila:yes: Talíř s jídlem máš moc hezky nazdobený, vidíš, jde to i bez umělých kytek;-)nebo živých kytek či zeleniny i s kořínky.
Pořád mám na paměti, co mi kdysi řekl jeden výborný, zkušený starý kuchař:
"Na talíř patří pouze to, co se sní." - A to tys dodržela:-))
(Sorry, že jsem se tak rozepsala.)

Děkuji všem za milé komentáře :-K::-K

Príma suroviny;-)a hezky vymazlená bašta:-p+12:yes:

taky si ukládám a vyzkouším tuto kombinaci:-p+1:yes:

Maruška Ottíková 15. 9. 2011 14:01
Tak na tento způsob musím zkusit,nádhera myško:-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Jana Remkova: díky,Jani za podporu,;-):-K:-K

rampepurda: nikdo tady nesedí a nežebroní o nic. Z bodů máme "kulové", pouze radost, že se recept líbí. Pokud reagujeme na komentáře, tak proto, že je slušnost. Ne vždy to stíháme, pokud nejsme zrovna u PC.
Ivo ryby miluji, tak díky za inspiraci:-p

rampepurda: :-?:-?

rampepurda 15. 9. 2011 13:26
varilamyskakasicku: jenže Vy to děláte skoro u každého receptu;-)

Tématické fráze:
losos pstruhový, zavináče ze pstruha, pstruhovy losos, pstruh filety recept, losos s žampionovou omáčkou, mail estragon.pl loc:cz, závitek ze pstruha, pstruh s omackou, zavináče ze pstruhů, recept na pstruha s omačkou, tipy triky slaná kytka, pstruzi zavitky, recept na losos pstruhový, losos pstrhový, rybí file s žampionovou omáčkou, závitky z pstuha, jaké bylinky na pstruha, recept na žampionovou omáčku, pstruhový lososa, zavináče z pstruha

Suroviny:
pstruh, slanina anglická, smetana, sýr uzený, žampióny, cibule šalotka, mouka hladká, máslo, pepř, citron, sůl, česnek, tymián, kopr, estragon, majoránka, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu