Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 379 kJ /
2 481 kcal
Bílkoviny29,76 g
Tuky259,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 434 mg
Sodík 3,74 g
Sůl9,35 g
Sacharidy7,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruhy očistíme, omyjeme, vykostíme, rozdělíme na filety, pak je prosolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. V hrnku si rozšleháme mouku, smetanu a na hrubo nastrouhaný sýr. Krok 2: Na větší pánvi nebo v hrnci osmažíme na másle pokrájené šalotky, přidáme nakrájené plátky žampiónů, které orestujeme a podusíme. Krok 3: Když jsou žampiony měkké, přidáme rozšlehanou smetanu s moukou, kam vsypeme i na hrubo nastrouhaný sýr, dál vmícháme pokrájené bylinky a mícháme tak dlouho, až získáme hustou směs, podobnou smaženici. Krok 4: Směs dochutíme solí a pepřem, poklademe ji na filety a stočíme je do tvaru „zavináče" a nakonec vše ještě posypeme rybím kořením. Poté zabalíme takto naplněné a zavinuté filety do plátků slaniny. Krok 5: Ryby pak ještě zpevníme párátky, posypeme bylinkami, pokrájenou šalotkou, česnekem a dáme vše zapéci do pekáčku, vymazaného máslem, pak při pečení přidáme ev. malinko vývaru. Krok 6: Když jsou filety s náplní dobře propečené, podáváme je s opečeným bramborem a oblohou. Zůstane nám i výborná šťáva i s jemnou houbovo-sýrovo chutí.

Zveřejněno 15. 9. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Filety naplněné touto směsí jsou dost syté, tak se může udělat i více porcí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WWgX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WWgX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (41)

:-K:-)Bahula:

Krásný receptík:yes:+

;-):-):-Kcathleen:

varilamyskakasicku: Ivi, já vím...už jsem se to tady párkrát snažila říct. - Člověk se učí pořád, viď?:-D;-)

cathleen: jinak vídám tady pořád a často kytičky :-):-až u pokrmu, :-))různé věcičky,ale já už jen jedlé věci,díky Tobě :-K

cathleen: děkuji Catheen,je to milé a velmi přijemné:-K;-):-)

varilamyskakasicku: až teď jsem si všimla tvé reakce....Ivo, recept jsem nebodovala, pouze pochválila. Bodík přidávám ke známým receptům (MNĚ známým) nebo vyzkoušeným (a taky receptům s - pro mně - něčím převratně novým.)
U tebe mě překvapilo, jak ses při focení výrazně zlepšila:yes: Talíř s jídlem máš moc hezky nazdobený, vidíš, jde to i bez umělých kytek;-)nebo živých kytek či zeleniny i s kořínky.
Pořád mám na paměti, co mi kdysi řekl jeden výborný, zkušený starý kuchař:
"Na talíř patří pouze to, co se sní." - A to tys dodržela:-))
(Sorry, že jsem se tak rozepsala.)

Děkuji všem za milé komentáře :-K::-K

Príma suroviny;-)a hezky vymazlená bašta:-p+12:yes:

taky si ukládám a vyzkouším tuto kombinaci:-p+1:yes:

Maruška Ottíková 15. 9. 2011 14:01
Tak na tento způsob musím zkusit,nádhera myško:-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Jana Remkova: díky,Jani za podporu,;-):-K:-K

rampepurda: nikdo tady nesedí a nežebroní o nic. Z bodů máme "kulové", pouze radost, že se recept líbí. Pokud reagujeme na komentáře, tak proto, že je slušnost. Ne vždy to stíháme, pokud nejsme zrovna u PC.
Ivo ryby miluji, tak díky za inspiraci:-p

rampepurda: :-?:-?

rampepurda 15. 9. 2011 13:26
varilamyskakasicku: jenže Vy to děláte skoro u každého receptu;-)

rampepurda: vsadila jsem se dnes s manželem - poprvé tu sedí a tak proto:-K;-):-p:-K, pomáhal mi s rybkou:-))

zizala:Slaninu jsem dala podle rcp.maminky manžela, dělam pokaždé radši přirodní postup,ale k tomuto postupu se docela slanina hodila i dobře,díky jinak moc:-K:-K

rampepurda 15. 9. 2011 13:21
varilamyskakasicku: Prosím Vás, proč o ty body tak MOC stojíte a trapně žebroníte, jako kdyby Vám bylo 10 let:-?:-O

cathleen: ješt jednou děkuji, mne nějak zlobí bodíky,asi mi to ulítává někam fuč:-)):-D:-K

sebena: tak rybníček bych si dala říci také:-K;-):-))

Ještě že máme takový přísun čerstvých pstruhů z našeho rybníčku;-) určitě vyzkouším, vypadá to báječně:yes::yes::-K

Bibinka:díky,:-K;-)

varilamyskakasicku:Ivčo, to opravdu vypadá dobře a ty bylinky k rybě jsou suprový. Dávám ti 7.boda:yes:

cathleen: děkuji:-K

:-KMusím kladně ohodnotit PŘEKRÁSNÉ fotky!!!:yes::-D

To vypadá dobře :-p:yes: Já bych to už asi nebalila do slaniny, ale to je na chuti každého;-)

1974andrea: díky,palička je prima nápad Andrejko:-K;-)

spagetka: děkuji, to jsi hodná, to si prostuduji,vše,tu papriku se podívám,hodí se často:-K

varilamyskakasicku:Máš to moc pěkně naaranžované:-K, česneku to tam sluší:-));-)

varilamyskakasicku: já ji kupuju na trzích, ale prý je už i v Kauflandu, zatím jsem po ní nekoukala, protože zásoby mám. Kerblík není vůbec špatná volba ;-):-p:-p:-p, je to bylinka a skvělá, doporučuju!!!!! Mrkni http://www.ceskebylinky.cz/kerblik-trebule/

1974andrea: no vidíš. štikozubec,nápad na jindy a je to rychle, česnek jsem dala Andrejko:-)):-K a díky:-K

spagetka: já jsem bylinky použila tyto, ale maminka manžela´nám zde ponechala sešit, kde jsou jeji rcp. - památka na ní a v rcp. byl u bylinek psán také kerblík??Ten sýr nemusí být uzený, chtěla jsm jen mít takovu chuť. Ale čtu tady často "uzená paprika" , ráda bych ji dala někdy, ale zatím jsem ji neviděla,to je odněkud z trhů?:-K:-K

Ivčo, to se ti teda fakt povedlo, krása:-p:yes:. Taky jsem takhle jednou balila štikozubce, mám ho tady, ale s jinou náplní a hlavně už to byly filety, takže mi odpadla práce s vykosťováním;-):-D

rebeka::-D:-D kdyby to šlo na dálku:-K

:-//:-// já mám hlááád:-S:-D:-D:-D:-D
to je ale krásný recept:-K:yes::yes:
škoda,že se nedá jíst ze skla:-S:-D:-D:-D:yes:

To vypadá báječně:-* Pstruh je ryba pro mě jedna z nejoblíbenějších. Je to zdravé a dietní, i když v tomto případě moc dietní nebude, ale zhřešit jednou za čas neuškodí.:-D protože si dovedu představit, jak to báječně chutná, tak bodík dávám už teď...+1:yes:

Tak pstruhy můžu v jakékoli podobě a v této to může být zajímavé. Dopiš si do receptu, že je vykostíš, neb se určitě někdo ozve, že s kostma filet nezabalíš ;-):-D:-D
Jaké bylinky jsi použila? Já představu mám,ale radši ji nevyslovím :-D:-D:-D
Bratr mě zásobuje pstruhy, takže i když je máme nejradši jen "obyčejně", určitě zkusím :-p:yes:
Možná bych kromě uzeného sýra zkusila i špetičku uzené papriky, ale nevím,to jen teď přemýšlím :-)):-))

Děkuji,ta náplň může být jakákokoliv.:-K

varilamyskakasicku:Jéžišííí,nezabloudil,já jsem ti ho zapomněla poslat:-8:-D:-D,já už jsem viděla ten plný talíř a mozek přestal prostě normálně fungovat:-D:-D:-D - vše je napraveno,bodík dorazil:-D:yes:

monikaK: děkuji,bodík se zabloudil :-))ale děkuji, taky jsem to jednou zkusila jinak:-K;-):-K

Ivčo;-),tak teď jsi mě dostala,já jsem měla vždycky pstruha akorát na másle a na kmíně :-8:-D a tento vypadá naprosto báječně a ta kombinace chutí - ty mě asi znáš,co?;-):-D:yes:
Posílám ti první bodík a jistě nezůstane poslední.:yes::yes:

Tématické fráze:
losos pstruhový, zavináče ze pstruha, pstruhovy losos, pstruh filety recept, losos s žampionovou omáčkou, mail estragon.pl loc:cz, závitek ze pstruha, pstruh s omackou, zavináče ze pstruhů, recept na pstruha s omačkou, tipy triky slaná kytka, pstruzi zavitky, recept na losos pstruhový, losos pstrhový, rybí file s žampionovou omáčkou, závitky z pstuha, jaké bylinky na pstruha, recept na žampionovou omáčku, pstruhový lososa, zavináče z pstruha

Suroviny:
pstruh, slanina anglická, smetana, sýr uzený, žampióny, cibule šalotka, mouka hladká, máslo, pepř, citron, sůl, česnek, tymián, kopr, estragon, majoránka, pažitka

Přidat fotografie receptu