Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pýchavky s paprikami

Kombinace lehké houby a sladké, křupavé zeleniny nabízí pestrou paletu chutí. Jemné pýchavky rychle nasáknou vůni paprik a koření, čímž vznikne chutný a lehký pokrm, který lze podávat jako hlavní jídlo s pečivem nebo rýží.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 868 kJ /
685 kcal
Bílkoviny9,01 g
Tuky58,61 g
Vláknina4,96 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 558 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy29,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme papriku, 4 hrnky oloupaných a na kousky nakrájených pýchavek a za občasného podlévání vývarem dusíme asi 15 minut. Krok 2: Poté vmícháme na nudličky pokrájené papriky, osolíme a dusíme, dokud papriky nezměknou. Krok 3: Zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a ještě krátce povaříme.

TIP: Jak zpracovat pýchavky neboli vatovce - rady a tipy

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pýchavky s paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pýchavky s paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

baby 787777 31. 8. 2014 19:12
no ne že bi mi to nechutnalo ale že by to bylo super to ne ahoj:-//

spagetka: v tom případě nechápu, proč tu recePT JE :-D začíná to tu být jak u blbých na dvorku :D

Hilda: protože složení receptu je téměř totožné

Trochu nechápu, proč je zde stejné foto, jako u guláše z píchavek :-O :-O

výborná bašta :yes::-D- pýchavka velká se opravdu nedá zaměnit - píši velká a myslím velká. Malé plodnice tam nechte a mochomůrku růžovou - tvz. masáka sbírat pouze tehdy, pokud ji opravu rozpoznáme :yes::-D Jinak je masák výborná pochoutka

skvělej recept doted sem dělal z pýchavky pouze řízky ale skusil sem tohle a můžu doporučit dnes sem se vrátil z Belgie a věřte nebo ne přivezl sem si od tamtud 6 krásných pýchavek a ještě lepší je že sem je prostě zbíral podél dálnice kde rostly v háječku kterej je tam vysazenej a nejspíš je tam ani nikdo nezbírá ale nezastavte když na vás za jízdy svítí taková paráda :-))

Elizo:-) v případě pýchavky se není čeho bát;-) - jiná,přesně taková houba v jedovatém provedení není (doufám:-D) a řízky z ní,jsou balada:-p. Díky za milá slova a pokud ti jí někdo někdy nabídne,nebo jí najdete,tak do ní určitě běž - stojí za to;-).

Elizo, pýchavku mám spojenou s dětstvím, rostly okolo hájenky mého pradědečka.... říká se jí u nás babí pupek a je výborná, řízky z ní jsou luxusní ;-) bohužel už jsem na ni dlouho nenarazila, takže Mirce trochu tuto lahůdku závidím - já bych do toho šla hned :yes:

Jo - kdyby to někoho zajímalo - zázrakem a včasnou lékařskou péčí jsme nakonec přežili všichni, včetně dvou bratrů mojí maminky, kteří u nás tenkrát byli na stravu a cpali se smaženými "masáky" jak nezavření...;-)

Mirčo, obdivuji tvoje fotky, kuchařské umění a v tomto případě i odvahu :yes:. Já bych nikdy nic takového jako "pýchavky" nevařila a nepožila, možná ze zbytečné obavy. Co není hříbek, liška, babka nebo bedla, toho se bojím. V mých sedmi letech jsme se celá rodina otrávila takzvanými masáky, pravým jménem jedovatou závojnatkou olovnatou, je to jeden z prvních zážitků z nemocnice, byli jsme rozstrkaní po různých odděleních, ani se ségrou jsme nebyly na stejném, je o čtyři roky mladší...:-((
Dnes jsem připravovala bedly a stejně jsem měla starost, aby bylo vše v pořádku...;-) Každý kousek jsem několikrát konzultovala...:-))
Fotky máš opět krásné. :-K

Dovolím si k receptu přidat pár fotek:-). Do jídla jsem použila červené kapie (zelené papriky nebyly:-() a přidala jsem špetku houbového koření (pro vůni). Jídlo je dobré,jen u nás jsem na něj byla sama. Zbytku rodiny kombinace houby + zakysanka moc neříkala. Pýchavku jsem krájela na asi 5cm kostky,ale po podušení se skoro ztratily. Přidávám i první boďku.

Sona Buryskova 13. 7. 2009 09:38
Mamce jsem recept nahlásila...bude to určitě mňamka :-) dík že to tady je :-))):-p:-p

Tématické fráze:
píchavka, houba píchavka, píchavka recepty, houba pýchavka, píchavka recept, pichavka houby, recepty z pichavky, pichavka houba, pichavka obecna, recept na píchavku, recepty z pýchavek, houba pýchavka recepty, recepty píchavka, pýchavka-recepty, píchavky, řízky z pýchavky, houba pýchavka recept, pýchavka houba, pichavka velka, rizky z pichavky

Suroviny:
houba pýchavka, paprika čerstvá zelená, tuk, cibule, paprika sušená sladká, sůl, vývar masový, smetana zakysaná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu