Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos v petrželi

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 943 kJ /
942 kcal
Bílkoviny10,06 g
Tuky85,40 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 85 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy32,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Krok 2: Petržel oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, pórek na čtvrtkolečka. Krok 3: V kastrolku zpěníme máslo a zeleninu na něm dožluta orestujeme (cca 10 minut). Krok 4: Přisypeme mouku, prosmahneme ji a přiléváme teplý vývar a mléko do požadované hustoty omáčky. Krok 5: Osolíme a občasného promíchání či prošlehání vaříme 20-30 minut, necháme trochu zchladnout a rozmixujeme dohladka. Krok 6: Přilijeme smetanu, přidáme sekanou zelenou petrželku, ještě prohřejeme a výrazně dochutíme citrónovou šťávou a čerstvě mletým barevným pepřem, případně solí. Krok 7: Mezitím, co se připravuje omáčka, rozehřejeme troubu na 220°C. Krok 8: Pekáček vytřeme máslem, vložíme porce lososa, poklademe je máslem a pečeme 15-20 minut.

Zveřejněno 15. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v petrželi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Wp0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v petrželi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Wp0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (29)

Dobrý den, prosím, lososa v troubě pečete přiklopeného? A kůží dolů dáváte, že? Trochu se bojím, aby nebyl vysušený, zatím jsem dělala lososa na pánvi. Děkuji.

Výborně!

Výborné.
Losos dělaný podle tohoto receptu se hodí k čemukoliv, stejně dobrá je i omáčka, zbytek jsem dopepřila a použila na panenku.

Merylas: achjo, tak - foto

Handika: V tom přelivu - omáčce máš kopr a né petržel.

Před chvilkou jsme doobědvali, bylo to výborné :yes:. Moc jsme si pochutnali, skvělá kombinace chutí. Elizo, díky za receptík :-).

i. gregorová 9. 9. 2014 15:15
Dneska jsem vařila a výborné :)

Livka: Děkuju za vytažení receptu. :-) Třeba ho nyní zkusí ještě někdo další...:-)

Výborná mňamka! + 1 bodík :-)

No co toto zase je :yes::yes::yes:+

:-p Mňam, to musí být dobrota:yes::-K

:-8:-8:-8 nádhera +1b

Moc děkuju za účast;-):-). Už je to lepší. A jestli si tento pokrm uvaříte, tak pozor na skleněné pekáče, mrchy klouzavý...:-D (já vím, že je to v podání pretty women trošku jinak...)
;-)

Tohle je ale originál a jemné zasloužené jídlo,zasloužilo by si tak nejmíń - 100 bodů:yes::yes::yes::yes::yes:;-)

Ó, to musí být jemňounká, skvělá chuť!:yes::yes:
A nohu ti zdálky foukám, doufám, že tě to brzo přebolí:-K

Tématické fráze:
losos recept, losos recepty, petržel recepty, teplé pokrmy z lososa, recept losos, pokrmy z lososa, pokrm z lososa, recepty losos, petržel, petržel recept, recept na lososa, recepty petržel, recepty z lososa, losos, recepty z petrzele, losos na másle v troubě, recept petržel, ryba na petrželi, recepty na lososa, recepty s lososem

Suroviny:
losos, petrželka kořenová, pórek, smetana ke šlehání, petrželka, máslo, mouka hladká, vývar drůbeží, mléko, šťáva citronová, pepř čtyř barev, sůl

Přidat fotografie receptu