Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený vepřový bůček s bramborovou kaší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bůček vybalíme z PVC vaničky, ve které jsme ho koupili. Do ní nalejeme trochu sluneč. oleje, do něhož nasypeme asi dvě polévkové lžíce koření na Šašliky (koupeno v Lídlu). Krok 2: Plátky bůčku nasolíme a potřeme rozmačkaným česnekem (asi 5 stroužků). Trošku oplácáme v marinádě a necháme je v ní přes noc v chladničce odležet. Krok 3: Následující den je zvolna osmažíme na slunečnicovém oleji a k tomu si samozřejmně povaříme brambory a uděláme z nich kaši, kterou zjemníme smetanou.

Zveřejněno 21. 9. 2011

Poznámka autora cekrops

Olej z marinády si můžeme uschovat pro další smažení. Anebo taky né. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený vepřový bůček s bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJPz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený vepřový bůček s bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJPz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

smažený nebo pečeny to je jedno hlavně že to chutná:-D

Takhle naložené plátky bych smažila na suché teflonové nebo titanové pánvi, samy si pustí tuk.;-)

Jana Remkova:že:-?:-? to jsem ráda, že nejsem samotná to..hlúpá:-8:-D:-D:-D:yes:

spagetka: ale já bych taky čekala trojobal. Aby se v tom čert vyznal:-S

rebeka: rebi - ale cokoli děláš na oleji na pánvi, tak smažíš ;-);-);-), pečeš v troubě ;-)

a není to spíš pečený...:-? smažený by byl např. v těstíčku nebo trojobalu, nebo se pletu;-):-?

HM, koření na šašliky také neznám, podívám se po něm. Jinak bych ten bůček asi dala spíš péct nebo grilovat, takhle mi to přijde šíleně mastné. Ale když nemusí někdo hlídat váhu, proč ne:-D:yes::-D

Tak říkáte že marinádu nemám uchovávat? No tak ji teda raději vyleji. :-*

Když používám olej na marinádu, vyleju ho na pánev, jiný nepoužívám, pak misku od marinády vypláchnu a tou vodou podleju, jinak taky neskladuju. Koření na šašliky neznám,musím se mrknout - jo tady - http://www.koreni.cz/detail.php?pid=260

Marinádu, ve které bylo naložené syrové maso přes noc, bych určitě neuchovávala na později;-).

Tématické fráze:
smažený bůček, bůček na pánvi, bůček plátky, pečený bůček s bramborovou kaší, vepřový bůček plátky, veprovy bok na panvi, peceny bucek na panvi, vepřové plátky s kaší, bůček s kasi, vepřový bůček recepty, marináda na vepřový búček, minutky z vepřového bůčku, buček na oleji, obalovaný bůček, vepřový bůček na pánvi, platky z veproveho bůčku, recepty z vepřového bůčku, bramborová kaše, bůček minutka, buček na panvy

Suroviny:
bůček vepřový, olej slunečnicový, sůl, česnek, koření na šašlíky, brambory

Přidat fotografie receptu