Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinový džus

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 833 kJ /
1 394 kcal
Bílkoviny8,75 g
Tuky4,23 g
Vláknina40,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy310,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablkům pouze vyřízneme jaderník a okolí stopky, pak je i se slupkou je nakrájíme na menší kousky (já jsem použila starší zavařená strouhaná jablka). Ostružiny opatrně opereme. Krok 2: Všechno ovoce mírně podlijeme vodou a rozvaříme, poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Můžeme vystřít sítem (přes cedník) - zachytí se v něm případné větší kousky. Krok 3: Odvážíme, přidáme cukr, kyselinu citronovou a dobře rozmícháme. Pak už jen naplníme do zavařovaček a asi 25 min zaváříme při 80°C. Ředíme až při otevření sklenice.

Zveřejněno 22. 9. 2011

Poznámka autorky cathleen

- spotřebujete do něj i kyselé ostružiny, kterým v této době chybí sluníčko na to, aby zesládly

- můžete si po otevření naředit podle vlastní chutě

- chuť jablek v džusu poznat není, je opravdu ostružinový

- není moc sladký, je plný vlákniny, která vám pročistí střeva a pomůže při trávení a pak i při jejich další, následné činnosti :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový džus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E6Rm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový džus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E6Rm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Vyzkoušela jsem a pro další roky budu opakovat, opravdu super džus... a místo kyseliny citronové jsem přidala okrájený citron bez jadérek... takže bez chemie... je to úžasný nápoj cukru dávám jen trošku a okamžitě spotřebováváme... :yes::yes::yes::yes:

Ludmila: moc mě těší, Ludmilo, že u vás doma džus chutná:yes:. Téměř stejně se dá vyrobit z jakéhokoliv čerstvého ovoce ;-)

Škoda že recept nepřišel dřív. Ostružin jsem měla hodně, ale už jsem je všechny zpracovala jinak. Příští rok udělám určitě i tento džus. Teda jestli budou ostružiny.:-p:-p:yes::yes::-K

tohle můj "šálek kávy":yes::-p

U nás teprve zrajou :-p:yes::yes:

tak jestli ještě najdu nějaké ostružiny, tak se do toho dám:yes::yes: posílám bod;-)

super receptík díky;-):yes:ukládám a vyzkouším sice letos nebudu mít ostružiny,ale receptík se neztratí;-)+1:yes:

spagetka:Díky za rady pro nás diabetiky začátečníky:yes::yes:

Cathleen:Ostružiny teda nemám a asi mít ani nebudu, ale už jenom ta barva je nádherná a co potom chuť:yes::yes:

Super nápad a i na to zavaření :-p:yes::yes::yes:
Jo jen chci podotknout, že ostružiny jsou vedle borůvek skvělé pro oči a i pro diabetiky!!!! Ti buď nepoužijí cukr žádný (mohou dát sladší jablko) nebo nějaký dia ale čtvrtinu normální váhy cukru - to jen na okraj

Tématické fráze:
zavareni ostruzin, jak zavařit ostružiny, zavarene ostruziny, ostruziny zavareni, osrtružinový džus, ostružinový čaj, osrtružinový džus, džus pro diabetiky, osrtružinový pohár, ostruzinivy dzus, ostružinový koktejl, vystřít, ostruzinyrecepty-zavareni, ostružinový juice, ostruzinivy dzem, jak dobře bez jadérek rozmixovat ostružiny, ostružinová marmeláda bez chemie, ostružinový džem bez jadérek, ostruzinovy recept, dzus z jablek

Suroviny:
ostružiny, jablko, voda, cukr, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu