Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleboráky

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alisi

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porcie

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 508 kJ /
1 556 kcal
Bílkoviny76,86 g
Tuky107,56 g
Vláknina2,27 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 16,92 g
Sůl45,66 g
Sacharidy68,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chléb nakrájíme na kostičky i s kůrkou a namočíme do horkého vývaru. Jakmile trochu zchladne, vymačkáme přebytečnou tekutinu a přidáme mléko, vejce a hladkou mouku, uděláme těsto jako na bramboráky. Krok 2: Dochutíme podle naší chuti a smažíme v malé vrstvě oleje. POZOR! Česneku třeba dát o trošku víc, než jsme zvyklí. Posypeme strouhaným sýrem nebo co má kdo rád.

Zveřejněno 27. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXQm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXQm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Už dlouho jsem chtěla tento recept zkusit, ale neodvážila jsem se, protože jsem nevěřila, že to bude tak dobré :). Fakt úúúplně super :) Pro mě asi nejlepší využití starého chleba :). Jen jsem dala více mouky a s těstem se pracovalo dobře :)

!Proboha", tak to pane Kadlec zkuste. Já jsem to dnes udělala mužovi na večeři a říkal, že pokud by se měl rozhodnout mezi bramborákem a tímto, tak bere ten z chleba. Dala jsem namočit chléb, hodně jsem to vyždímala, rozdrobila kůrku, dala jsem 4 vejce - je to hodně, ale bylo to v pohodě. Do toho hrstku mouky, drcený kmín, na drobno cibulku a špekáček, hrst majoránky, česnek. Nádherně se to praží do křupava. Na to pak můžete dát třeba nějakou zeleninku, nebo opravu jen tak. Využijte starý, ale neplesnivý chléb. Chlebáčky udělejte menší, jinak by se drobily a špatně by se to dělalo.

Alisi, pochutnali jsme si, dovolila jsem si přidat fotku a posílám bodík:yes::-p+

Bibinka: ďakujem za uvítanie:-) práve v názve je ten vtip, ale poslúchla som rady skúsenejších a premenovala;-)

Něco podobného jednou za čas dělám..:-)dobrý nápad:-)):yes:

kadlec: no, to je právě to. Mrkni se na bramboráky ze suchého chleba a pochopíš.(podobný recept) Dávám plus, malinko jiná varianta super jídla. A Vítej na Topreceptech!!:-K:yes:

Alisi, vítám tě v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti tady líbilo;-) K receptu jen připomenu, že by bylo ale opravdu lepší ho přejmenovat-tento název je zavádějící:-( Co třeba Clebové placky, nebo podobně:-?

Už ten název je boží, bramborové placky bez brambor:-O Co to je proboha:-?:-?

Tématické fráze:
chleboraky, chleborak, chlebáčky, recept na chleboráky, využití starého chleba, chlebáčky - recept, zeleninovo houbové krupoto, clebové knedlíky, chlebobramborak, clebové bramboráky recept, clebové bramboráky, clebové placky, clebová polévky, využití starého chleba-recepty, suchy chleba využití, recept na využití chleba, starý chléb využití, využití starého chleba recepty, chloboraky, asia placky

Suroviny:
chléb, bujón, vejce, mouka hladká, mléko, sůl, kmín drcený, majoránka, pepř, česnek

Přidat fotografie receptu