Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sluníčkový chleba

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 969 kJ /
2 622 kcal
Bílkoviny75,93 g
Tuky40,63 g
Vláknina37,85 g
Cholesterol 4 mg
Sodík 6,53 g
Sůl16,00 g
Sacharidy469,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, v zavřené, asi 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, pšeničnou mouku dosypáváme postupně, už při hnětení pekárny. Krok 2: Znovu necháme těsto jen umíchat, vykynout jsem nechala v míse - díky většímu podílu chlebových mouk je těsto trošínku lepivější a nahřátím v pekárně by se tahle vlastnost ještě zhoršila. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, pokud je třeba, velice mírně podsypneme moukou. Uděláme kulatý bochník, který svrchu sploštíme a žiletkou nařežeme sluníčko. Krok 4: Bochník necháme vykynout (asi hodinu, záleží na teplotě okolí) a upečeme ve vyhřáté troubě (220-230°C/asi 45min).

Zveřejněno 3. 10. 2011

Poznámka autorky cathleen

Kůrka je vypečená, střída naopak měkounká. Druhý den po upečení je chleba stále velice dobrý, kůrka navíc zvláční.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sluníčkový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Y6J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sluníčkový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Y6J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Nádhera:yes::yes::yes:

:-O:-p páni, ten je krásný, jen se zakousnout:yes::-K

:-p:yes:

Bára: Baruš, ošatku můžete objednat např. tady http://www.osatky.wz.cz/ Ale těsto v ošatce pouze kyne, NIKDY se v ní nepeče! Mamka vyválí bochník, pomoučený ho dá kynout do ošatky a když vykyne, opatrně ho vykulí na plech a vsadí do trouby....

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kde bych sehnala ošatku na kynutí a pečení chleba. Maminku tento recept moc zaujal, ale chtěla by ho péct v ošatce. Nějak nikde nemůžu najít ošatku, která by mohla jít i do trouby. Předem děkuji za info:-)

Opravdu Sluníčkový a voní až ke mně:yes::yes::yes:+22

mirca75: Miri, menší tvary půjdou udělat určitě, peč je na vyšší teplotu a kratší dobu - pak nebudou vysušené (220°C/odhadem 20-30 min - musíš sledovat očkem);-)

A ještě jednou děkuju všem za tak velikou chválu:-8

finneta::-Oteda, ty jsi rychlovka! Dík za vyzkoušení:-)

Co k tomu všemu dodat?Chlebík, jako všechna tvá díla, úžasný:yes::yes::yes:

Ivčo, jak jsem slíbila, tak plním. včera jsem ho pekla a co dodat? slintali doma všichni. včera byla kůrka krásně křupavá a střed nadýchaný. měla jsi pravdu v tom, že jeden krajíček zasytí, ale nikdo nevydržel dát si jen jeden. dneska jsem ho posnídala. kůrka trošku změkla (což je dobře, jinak bych asi byla bez jediné plomby;-)), ale je pořád hrozně moc dobrý. posílám bod a ještě jednou díky;-):-)):-)):yes:

No co dodat...krása:yes::yes:+16

Cathleen:-), jako vždy vyšla z Tvých rukou nádhera:yes:. Takhle krásně vypečený chlebík jsem už dlouho neviděla a přitom bych tak ráda ochutnala:-p. Přidávám boďku č. 15 pro královnu pečení:-K a chlebík ukládám. Myslíš, že z tohoto těsta lze udělat takové malé "chlebánky" - něco na způsob dalamánků? Myslím, jestli se při pečení uvnitř příliš "nevysuší"....

cathleen: jestli si vzpomenu, vyfotím ti ho. Je to tmavý chleba a strašně krásně voní, jenže my celý nesníme a třetí den už to není to pravé ořechové. Nevím, co obsahuje, ale asi ne vločky. Každopádně věřím, že domácí je domácí.;-)

Jaj, ten voní už i přes ten papír tady :yes::yes:+

toť ale simpatický chlebíček, jak by jej pekla babička z Bělidla;-) kráása, už se vidím...já...chleb náš vezdejší..ééé sluncový...hrnek čerstvě nadojeného krabicového mléka, máslo-opravdové...mana nebeská:-p:yes::yes:

:-Onádhera jako vždy+1:yes::yes::-p

Ach jo -jak Ty to děláš :yes:;-)+

Teda ten jé:-O:-*. Úplně slyším, jak křupne ta kůrčička, když se do něj řízne:-)). Krása:yes:

:yes::yes: Další skvost do sbírky :yes::yes:

:-)děkuju všem za zájem. Pokud byste si takto chlebík zdobili (půjde tak naříznout kdekterý), řezy dělejte raději plytší, pečením se z nich stanou barevné "jizvy". A vnitřní kolečko co největší - pokud je malého průměru, snaží se ten ostrůvek při pečení jakoby vystoupit nahoru...

Jana Remkova::-OJani, ono existuje? To není možný...:-(opět jsem "vymyslela" už vymyšlené:-D:-D (do obchodu moc často nechodím a do pekařství už vůbec ne....:-8mně ta intenzivní chuť čerstvého pečiva dělá zle. Opravdu. A všichni se mi proto smějí.)

PLUS! Sluníčko běžně kupuji, ale určutě nebude tak dobré, jako tady to tvé.:-p

finneta: :-Dno, chlebík, přesto, že je nadýchaný a lehký, je i hutnější, než rohlík (veka). Takže tě zasytí na delší dobu;-)

cathleen: měl by tě zasytit i krajíčkem:-D:-D:-D tvoje recepty možná zasytí jen krajíčkem, ale neznám nikoho, kdo ochutnal a dokázal si říct, že víc nesmí, až druhý den:-D:-D:-D jinak díky za odpověď. zítra dám vědět:-));-)

NÁDHERA!!!:yes:

finneta: au...auuuu...:-D Ale tohle není bílý chlebík, měl by tě zasytit i krajíčkem;-)
Mléko ne, spíš kefír naředěný vodou, ale nejlepší by byla ta syrovátka - prášek rozmíchaný ve vodě. Mělo by to být nakyslé (a řídké) a to mléko není.

Ivo, co mi to děláš. ach jo. já hubnu a musím dneska uvařit a vyžehlit a nemám čas blbnout s omládkem. :-S:-S:-S doufám, že jsi spokojená. můžu použít místo syrovátky kefír nebo jen mléko? a jestli ne, tak kolik lžic dát sušené syrovátky (můžu jen prášek nebo rozmíchat ve vodě)? dneska se do toho dám.;-);-) takhle stejně nikdy nezhubnu:-(

Moc povedené podzimní foto :yes::-K.

No, to je nádhera :-p :-O a s tou žiletkou by mě to nikdy nenapadlo :-8 Jsi opravdu šikovná :yes::yes::yes: +5:yes:

Nádherný chlebík :yes::-K

Tématické fráze:
recepty na chléb, chleba recept, recept na chleba slunicko, recept na slunicovy chleba, co obsahuje kurka chleba, chleb od cathleen, pizza slunicko recepty, diskuse chleba s pekarnou nebo bez, recept na chléb pečený v ošatce, kefir domaci chleb, tmavy ořechový chléb, domácí chléb sluníčko recept, kolik sladovitu, domaci chleb-slunicko, testo na chleba krabicove, jak se dělá chleba z many, kolik lzicek sladovitu do chleba, lehký recept s jogurtu co se nepeče, sluncový chléb, sluníčkové rohlíky

Suroviny:
voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, syrovátka, kmín celý, olej, sůl, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, vločky ovesné

Přidat fotografie receptu