Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sulcová ( huspeninová) polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 696 kJ /
1 122 kcal
Bílkoviny61,98 g
Tuky54,97 g
Vláknina56,30 g
Cholesterol 290 mg
Sodík 1,26 g
Sůl2,65 g
Sacharidy68,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájený sulc, zaprášíme paprikou a necháme sulc povolit. Poté přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a klobásu, koření, sůl, orestujeme, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí zeleniny. Poté případnou kyselost zjemníme sladkou smetanou, kterou provaříme v polévce asi 5 minut.

Zveřejněno 5. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sulcová ( huspeninová) polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5Pw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sulcová ( huspeninová) polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5Pw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Sulc je u nás v oblibě;-)dělám různé varianty a polévka bude taky jistě znamenitá;-)+10:-p:yes:

:-O:yes::-*:-p

tejaja:Terezko, mám to tam na třetím obrázku, je to i s masem a někdy i zeleninou.

Andrejka, myslí sa čistý stuhnutý vývar ? Lebo u nás sa huspenina robí aj s mäsom. Alebo to treba vyklopiť aj s tým mäsom ? Ono sa to potom rozpustí na teple, takže je z toho opäť vývar, že ? ;-) Objasn;-)i mi to, prosím ťa...díky.

Kadlik:Díky:-K. Taky ses nachytal na tuhle strašně nezdravě vyhlížející polévku? :-D:-)) A co bude za novou ovárkovou pochoutku, minule byl gulášek, takže... ? ;-)

Paráda... dneska si jdu koupit suroviny na ovarový talíř, bude druhý díl...:-))

Jana Remkova:My ho asi dvakrát do roka děláme taky, máme se sousedy vždycky akci, kde se půl dne vaří v brutaru vepřová kolena a u toho se samozřejmě popíjí:-)):-D a druhý den si každý přijde s miskama pro zbytky na sulc, nandáme do toho zeleninu a občas se to zvrhne tak, že akce pokračuje nanovo:-D:-)):-))

1974andrea: aha, no, dcera mi nedávno taky donesla, to je žr....o!:-D :-p Ale ona ho dělala doma.;-)

Jana Remkova:Jani, nám to přinesli známí na oslavu a nesnědl se všechen, tak jsem zkusila tohle, vždyť je to přeci taky maso, ne?:-)). A myslím, že byl kupovaný.

To by mě vůbec nenapadlo, že jde :-O:yes::-K.

Krásná polévka, určitě vydatná. Andreo, ten sulc-huspenina, to jako domácí, nebo je třeba si to vyrobit z něčeho?

Andrejko, zajímavá polévka, kterou ještě neznám, musím vyzkoušet, protože polévky u nás vedou:yes: Máš 4.bod:yes:

Dala bych si:yes:

Tématické fráze:
huspeninovy dort, šulcovka polévka, domaci sulcovy talir, paprikový polévka ze sulcu, huspenina recept, sulcovy dort, polévka v brutaru, polévka šulcovka, recept v brutaru, sulcova,polevka, recept na cisty sulc, dort sulcovy, huspeninovy salat, sulc s paprikou, huspeninovy-dort, jak udelat cisty vyvar na sulc, sulc, huspeninove dorty, huspenina sulc

Suroviny:
sulc, mrkev, celer, cibule, pórek, brambory, klobása, smetana sladká, paprika sušená sladká, koření nové koření, pepř, bobkový list, vývar, sůl, olej

Přidat fotografie receptu