Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušený králík na houbách a pórku

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 608 kJ /
1 101 kcal
Bílkoviny12,10 g
Tuky106,98 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy14,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka částečně vykostíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme na sádle. Krok 2: Maso vyndáme a ve výpeku osmahneme drobně nakrájenou slaninu, pak vložíme houby, opepříme, přidáme kmín, vrátíme maso, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka ( můžeme buď v tlakovém hrnci, nebo v troubě). Krok 3: Nakonec přidáme nakrájený pórek a dodusíme. Krok 4: Vyndáme maso a omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a ještě provaříme. Podáváme s přílohou podle chuti, nám k tomu nejvíce chutnají bramborové knedlíky.

Zveřejněno 9. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený králík na houbách a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8BEj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený králík na houbách a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8BEj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

Musím říct,že ta kombinace porku a žampionů je opravdu velice vynikající přitom bych si to nikdy nemyslela.Králíků mám dost a tento recept je fakt bomba-moc děkuji:-D

zahorak009 16. 4. 2017 12:07
Dnes som toto robil(aj keď bez pórku),s tarhoňou,posypaný čerstvým medvedím cesnakom a s :yes:uhorkovým šalátom...
Neskutočne dobré papaníčko :yes::yes::yes:

zahorak009: Děkuji :-K.

:-) Jdu na to, udělám ho přes noc v pomalém hrnci:yes:

Krásně připravená dobrá bašta:-p+21:yes:Holky fotky máte moc príma;-):-K

Jana Remkova: Jani děkuji za vyzkoušení a krásnou fotku:yes:. Jsem ráda, že Vám chutnalo :-K:-K

:-KBáječné foto i recept:yes::yes:+

Leni, hezké, dala bych si, je to nenáročné jídlo a mám ráda vše, kde je houba a omačka,at je to,co je to:-K;-):yes:

:-*:-*:-*:-p,dobrotka:yes:

Další, velmi příjemná změna na úpravu králíka. Moc jsme si pochutnali, dovolím si přidat fotečku;-)

Jana Pá: Jani tak dej pak vědět, jak chutnalo;-), já bych zase vyměnila králíka za kapříka:-p:-K

Už jsem vytiskla, všechno potřebné - viz recept doma je, takže se pokusím to manželovi uvařit,(u nás se totiž loví kapříci a pak se "vyčachrují" za králíčky):-O:-)):yes:

Mišulko, krásný recept i fotka, dělám ho podobně, ale má to jeden zádrhel-nemám ušáka a to už mám na něj dlóóóho chuť,;-) Možná, že mi ho Rebeka pošle, tak pak udělám. Tobě dávám 15.bod

Leni, skvělý recept - udělám:yes::-D

Všem moc děkuji za zájem a milé komentáře. Snad někdo vyzkoušíte. :-K:-K

Moc mám ráda králičí masínko:-ppěkný receptík;-)+1:yes:

Tématické fráze:
králík na houbách, králík dušený, dušený králík, duseny králík recepty, králík v tlakovém hrnci, králík pórek, králík na zelenině a houbách, králík v houbové omáčce, králík s houbami, kralik na houbach a zelenine, králík recept, jak nejlépe připravit králíka, králík na houbové omáčce, dušený králík v tlakovém hrnci, králík a pórek, omáčka z králíka s houbami, kralik se houbami, kralik duseny v tlakovem hrnci, duseny kralik na divoko, kralik omacka houby

Suroviny:
králík, slanina anglická, houby, pórek, vývar, sádlo, sůl, pepř, kmín drcený, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu