Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkev ve sladkokyselém nálevu

Vychutnejte si zavařenou mrkev ve sladkokyselém nálevu, která spojuje křupavou texturu s dokonale vyváženou chutí sladkosti a jemné kyselosti. Tento lahodný doplněk k jídlům je skvělou volbou pro přílohu k masům nebo do salátů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pelda

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie335 kJ /
80 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy20,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkve dobře propereme, neškrábeme, předvaříme je ve vroucí vodě, pak dobře ochladíme, aby dále neměkly. Krok 2: Slupky stáhneme, mrkev nakrájíme na stejné kousky a narovnáme do sklenic. Krok 3: Zalijeme roztokem a sterilujeme. Krok 4: První sterilace 50 minut při 100 °C, druhá 20 minut při 100 °C.

TIP: Mrkev, chutná a levná zelenina

Zveřejněno 6. 8. 2008

Poznámka autorky pelda

Upotřebíme do salátů a polévek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev ve sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD6P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev ve sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD6P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Nechýba v surovinách niečo, ak je názov "sladkokyselý" ?
Inak súhlasím s casinom, toľko variť mrkvu...Robím malé mrkvičky na sladkokyslo (https://www.toprecepty.cz/recept/7989-mrkvicky/ ), toľko ich rozhodne nesterilizujem a už vôbec nie 2x, načo?

tak som použila tento recept kedže sa nemusí mrkva predvárať....ale pridala som do zálievky ocot

mariaj:
Řečnická otázka:
No a jak to dopadlo:-?;-)
Domnívám se, že 2x :-! vařit při 100°C :-! předvařenou mrkev zadeklovanou ve skle po dobu cca 1 :-! hodiny je čirý alibismus ;-)
***
Mrkev nezavařuji, ale pamatuji časy, kdy se mrkev na zimu uskladňovala v písku...
Teď je k mání celoročně nezavadlá :yes: a rád bych viděl individuum, které VAŘÍ polévku z uvařené mrkve :-)

asi hlúpa otázka ale nechýba tam niečo kyselé? - ocot, kys. citrónová... ked že ten nálev má byť sladkokyslý? :-?

Tématické fráze:
zavarena mrkev, zavařování mrkve, zavařená mrkev recept, mrkev zavařování, jak sterilovat mrkev, mrkev zavarena, zavařování mrkve a petržele, sterilace mrkve, mrkev recepty zavařování, jak zavarit mrkev, sladkokyselý nálev, zavařování mrkev, zavařování mrkve ve sladkokyselém nálevu, sterilujeme mrkev, sterilovana mrkev, sladkokyselý nálev na salát, zavařená mrkev s hráškem, recepty na zavařování mrkve, zavařená mrkev a petržel, zavařování mrkev s hráškem

Suroviny:
voda, sůl, cukr, mrkev, ocet jablečný

Přidat fotografie receptu