Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavaření utopenci

Někdy se stane, že máme k dispozici více uzeniny, než můžeme najednou spotřebovat. Pokud chcete uzeninu naložit a uchovat, nebo vám zbyde, můžete ji zavařit jako masný výrobek. Přísady a pikantnost nálevu záleží na chuti každého.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aaura aaura

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Sterilované okurky nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Krok 2: Špekáčky 3x podélně nakrojíme, do krajních zářezů dáme plátek okurky, doprostřed hořčici, chilli a cibuli. Krok 3: Můžeme sepnout párátkem a naskládáme do sklenic. Krok 4: Do každé sklenice dáme 1 lžíci Vegety, zalijeme vodou s octem v poměru 1:1 asi 5 cm pod okraj. Krok 5: Sterilujeme na 85 °C po dobu 25 minut. Uchováváme ve chladu.

Zveřejněno 13. 10. 2011

Poznámka autorky aaura

Pokud máte opravdu kvalitní špekáčky, utvoří se z nálevu rosol. Já to mám ráda, dceři tam vadí okurka, tak nevím, každý si musí udělat názor sám. Výhodou je, že když zbydou tři, čtyři špekáčky, dá se to zavařit a druhý den se to dá sníst. Jak dlouho takoví utopenci vydrží nevím, nikdy jsme to nestihli zjistit. Na fotce se mi rosol neutvořil, bylo to z drůbežích špekáčků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavaření utopenci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wREr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavaření utopenci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wREr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Jednoduchá příprava. :-)Už je sebou vozím na každou párty.

Tak právě zavařuji podle Tvého receptu přesně tak jak to děláš Ty, jen do jednoho řezu dávám okurku, do druhého napůl dlouhou feferonku a doprostřed plnotučnou hořčici a cibuli na půlkolečka, zasypu cibulí při dávání do sklenice, dám lžíci vegety jak říkáš, půl lžičky cayenského pepře s česnekem a jsem zvědavý :-) Mňam !:-K

lzice vegety mi prijde zbytecna,sul vubec nedavam a okurku taky ne, ale kysane zeli je dost dobre a taky muzete spekacky potrit horcici. Zavarene jsem je ještě ale nedelal, chci vyzkouset, protože se dají jíst dřív a vyzdzi dele. Bez zavareni jsou dobré po minimalne 3tydnech a vydrzi pak cca 3-4 tydny. A musi byt na alespoň chladném místě

já vím,vypadá to hrozivě,ta lžíce, ale můžeš tam dát trochu méně. Ale také jsem se toho hrozila a nakonec to není tak strašné...s tím dekem také dělám, to je asi lepší recept,ale tohle je super rychlovka bez vaření nálevu:-). Mno, zkus, uvidíš;-)

Zajímaví utopenci :-O:-p +:yes:

Já dělám utopence s klasickým Dekem. Naskládám je do sklenice, proložím cibulí, někdy i česnekem a zaliju horkým nálevem. Druhý den už se dají jíst a jsou výborné;-). Ale tyhle budou určo taky dobré, jen plná lžíce té vegety mi přijde až dost, i když vlastně tam není další sůl. No, můžem zkusit:yes:

:yes:Zajímavý nápad+:yes:

aaura::-D:-D na to, abych byla Tvoje dcera jsem moc stará;-)
Já sůl a pepř dávám do nálevu vždycky, když dělám utopence, takže mě ani nenapadlo jinak. Já právě dochucovadla nepoužívám už moc let a ani je nemám doma, musela bych něco koupit kvůli receptu:-/ Mně se hlavně líbil ten postup se zavařením :yes:

no....žížalo...nejsi ty moje dcera? :-))...ta také bez okurek :-). Slouží tam víceméně jako dochucovadlo, ale myslím, že tam opravdu nemusí být. Bez té vegety si to ale neumím představit....do jídel jí nepoužívám, nebo jen opravdu minimálně, vadí mi ta umělá chuť, ale v tomhle by asi chyběla :-/. Možná tedy jen osolit, opepřit....nevím, to by chtělo vyzkoušet...

Já tedy bez okurek, mám raději křupavé než uvařené, a bez ochucovadla, ale jinak :yes:

přesně tak....jakmile vychladnou, dají se dlabat ;-). chuť je trochu jiná, než u klasických a také cibule je měkká, ale je to změna a mně chutnají

Přijde mi to jako šikovný nápad, zavařením se urychlí zrání utopenců a prodlouží jejich trvanlivost :yes::-K.

recept nevypadá špatně;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
utopenci v rosolu, zavařování utopenců, jak zavařit utopence, utopenci s dekem, zavařování utopenci, utopenci zavařování, jak dlouho vydrží utopenci, utopenci recept s dekem, recept na utopence s dekem, zavařit utopence, utopenci recept, utopenci, zaváření, trvanlivost utopenců, recept na utopence, zavarovani utopence, zavařené špekáčky, tygří utopenci, zavařený utopenec, utopenci trvanlivost

Suroviny:
špekáček, cibule, okurky sterilované, hořčice plnotučná, podravka, vegeta, chilli, ocet

Přidat fotografie receptu