Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová česnečka (knoblauchsuppe)

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka.S13

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 487 kJ /
833 kcal
Bílkoviny22,11 g
Tuky60,56 g
Vláknina6,31 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,77 g
Sacharidy49,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na troše másla opražíme 1/3 z nastrouhaného množství bagety, zalijeme horkou vodou (vývarem), dáme bujon, (při použití vývaru se už nedává), prolisujeme česnek, pokud máme hodně silný, nemusí ho být tolik a dosypeme zbytek bagety, chvilku necháme nasáknout a pak rozmixujeme. Krok 2: Za stálého míchání vlijeme smetanu, osolíme a opepříme, necháme projít varem, ale pozor, smetana má tendenci pěnit, tak ať vám nevyletí pěna po kuchyni. Krok 3: Pokud je česnek moc cítit, dáme trochu másla či smetany, tím trochu srazíme chuť, podáváme horkou, nejlépe v chlebu.

TIP: Jak uvařit skvělou česnečku?

Zveřejněno 13. 10. 2011

Poznámka autora Lenka.S13

RADA:

1) podávejte v malém bílém chlebu (odkrojte vršek, vydlabejte střídku, můžete použít při přípravě)

2) nedělejte ji den dopředu, není dobrá, česnek vyprchá, čím čerstvější, tím chutnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová česnečka (knoblauchsuppe)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mM2G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová česnečka (knoblauchsuppe)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mM2G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Super polivka .... byla jsem s pritelem a jeho krsnou u jezer smerem na jih attersee ... jsou tam 3 ty jezera a tam jsme ji ochutnali a je skvela dekuju za recept byla to mnamka :-) :yes:;-)www.toprecepty.cz

Publero.com 22. 1. 2012 14:31
Ahoj tak jsem si to vyzkoušel a moc nám to chutnalo - jen několik poznatků z našeho kuchařského počinu:
1) použil jsem bylinkový bujón a nemělo to žádnou chuť, tak jsem to rychle dochutil telecím vývarem!
2) podával jsem k tomu nastrouhaný uzený sýr
3) osmahl jsem slaninu a přidal ji do polévky.
Výsledek - SUPER ;) určitě zopakujeme :yes: :yes:

Výborná:-p, dávám bod:yes: a fotku:-8 a díky za recept, určitě jsem ji nevařila naposledy:-K

ozaj vynikajuca polievka +1:yes: a fotka

Výborná...posílám bod a foto.:yes:

Další bodík za chutnou polévečku:-p+4:yes:

:yes::yes:

Lenko, prima:-puž i bod jsem dala:-p:-p

Chyby byly opraveny ;-)

tak já ho změní omlouvám se za chyby mam určité disfunkce
;-(:-K

Trochu by chtělo opravit chyby:-// možná i upravit název - bude se obtížněji hledat/tento německý dát třeba do závorky:-S/

No vida, jednoduché a plné štiplavých vitamínů, na chladný podzim jako dělané:-p:yes:

Přimlouvám se za český název ;-)

Tématické fráze:
krémová česnečka, rakouska cesnecka, smetanová česnečka, rakouská krémová česneková polévka, krémová česnečka z pečeného česneku, česnečka kremova, rakouská krémová česnečka, česnečka v chlebu, krémová cesnecka rakouska, rakouská česnéková krémová polévka, krémová česnečka jako v rakousku, smetanova cesnecka recept, krémová česnečka se slaninou, babiččina krémová česnečka, krémová česnečka v chlebu, česnečka smetanová, česneková polévka bílá kremova, rakouska kremova cesnecka, česnečka po rakousku, kremova cesnecka recept

Suroviny:
voda, bujón, česnek, smetana, bageta, sůl, pepř, mouka, mouka hladká, máslo, slanina

Přidat fotografie receptu