Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina do polévky

Pokud jste na zahrádce sklidili hromadu čerstvé zeleniny a nestíháte ji zpracovat, zavařte z ní zeleninou směs, kterou pak v zimním období pouze přidáte do polévky a prohřejete. Zelenina neztratí nic ze své chuti.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sumak

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 711 kJ /
887 kcal
Bílkoviny41,65 g
Tuky6,16 g
Vláknina75,96 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 943 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy132,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškerou zeleninu očistíme, nastrouháme a pokrájíme na drobno. Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme všechnu zeleninu a sůl, podlijeme hrnkem vody a dusíme 10 minut. Krok 3: Ještě horkou směsí naplníme sklenice, zavíčkujeme a sterilizujeme 10-15 minut. Poté uchováváme ve chladu.

TIP: Zelenina v soli - oblíbené recepty

Zveřejněno 16. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina do polévky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6AX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina do polévky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6AX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Mě to vůbec nechutná, zkusila jsem to kdysi jednou a dost.

Sunarka: Zda se mi te soli strasne moc. Asi neco jako dochucovadlo, ale zeleniny takto pridate minimum.

Taky bych chtěla přispět s receptem,jestli někoho zaujme.Zeleninu,co kdo má rád,mrkev,celer,petržel,kedlubna,kapusta,i růžičková,hlávkové zelí,prostě jak kdo si troufá,vše se namele na masovém strojku,na kilo namleté směsi půl kila soli,dobře promíchat,naplnit sklenice a bez zavaření vydrží i několik let,dokud se nesní.Dobrou chuť!

Jana Pá: tak tohle přesně mě zajímalo, jak dlouho to vydrží v lednici po otevření. Protože určitě nedám celou skleničku po přesnídávce najednou do polévky. Vyzkouším.

Recept je:yes:, znám a dělávám, zeleninu je možno-měnit, podle toho, co máme doma a rádi konzumujeme, je to dobře rozepsáno:, já to např. dělám "od oka", nameleme si:-)), podusíme na másle a pak si naplněné skleničky opravdu nechám přejít varem v zavař.hrnci., jen vodu nepřidávám, zelenina pustí šťávu a máslo k tomu-podle mého stačí.Je to pohodlné v tom, že otevřu skleničku a lžíci vyberu náplň, dám do polévky a je to, nemusím převařovat, mám tam i "očka z másla" a sklenička vydrží v lednici cca měsíc v pohodě (sklenička např.od dětské přesnídávky atd.):-D

sumak - báječná záležitost :-D:yes: - trocha práce, ale pak skvělá rychlovka

Já taky dávám zamrazit, ale tohle možná zkusím:yes:, protože do mrazáku už se mi nic nevejde a celery letos dorostly do gigantických rozměrů:-D:-))

Moje maminka toto dotáhla až do této podoby,protože stále vymýšlí jak co nejlépe usnadnit život řidiči kamionu.Já si jen do misky nasypu dva pytlíky polévky,přidám dvě lžíce zeleniny a zaleju vařící vodou.:yes:

dělám totéž, jen bez kedlubnu, a dávám zamrazit do velkého pytle. Zelenina zmrzne, pak ji rozbiji na sypkou směs a beru po hrstech k vaření

Tématické fráze:
zelenina do polévky, zelenina do polévky v soli, zelenina do polévky recept, jak zamrazit zeleninu, zelenina na polevku, zelenina do polévek, jak zavařit polévku, zelenina do mrazáku, jak zavařit zeleninu do polevky, jak zavařit zeleninu, zavaření zeleniny, zavařit zeleninu, jak zavařit polévky, jak dlouho vydrží polevka v lednici, zavaření polévky, jak zamrazit polevku, zavaření petržele, zelenina v soli do polevky, jak zamrazit kedlubny, polévky ze zeleniny

Suroviny:
petržel, nať petrželová, nať celerová, celer, karotka, kedlubna, cibule, pórek, květák, kapusta, česnek, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu