Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 673 kJ / 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,06 g |
Tuky | 12,48 g |
Vláknina | 14,82 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 56,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu si nakrouháme jako zelí, mrkev a brambory nakrájíme na čtverečky, česnek na plátky(nebo můžeme propasírovat) a cibuli nakrájíme nadrobno.
Krok 2: V hrnci s olejem osmažíme cibuli do sklovita, dáme papriku, kapustu, brambory, mrkev a ještě chvilku osmažíme.
Krok 3: Pak zalijeme zeleninovým vývarem(není-li po ruce dáme 1/2 masoxu, nebo Vegetu, ale klidně nemusíme dávat nic z toho), dodáme kmín s majoránkou a vaříme, až je zelenina měkká.
Krok 4: Do zakysané smetany dáme mouku a 1 naběračku vařící se polévky, pěkně prošleháme metličkou a nakonec vlijeme do polévky (děláme to tak proto, aby se nám smetana v polévce nezdrcla a funguje to bezvadně.
Krok 5: Polévku promícháme, chvíli necháme povařit, můžeme dosolit a po vypnutí polévky dáme ještě petrželku.
Zveřejněno 17. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zakysaná kapustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BR1Y
Moje poznámka
Zakysaná kapustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BR1Y
Nejnovější recepty
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 6 minutami
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 16 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno 3. 12. 2024 10:01
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 16 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 17 hodinami
Tématické fráze:
aby se smetana nezdrcla,
aby se nezdrcla smetana,
zakysana polevka,
co dělat, aby se smetana při vaření nezdrcla,
zakysaná smetana aby se nezdrcla,
jak pridat smetanu aby se nezdrcla,
kapustacka,
zakysaná zelenina,
polévka ze zakysané smetany,
by se smetana nezdrcla,
co dělat aby se smetana nezdrcla,
aby smetana nezdrcla,
jak přidat zakysanou smetanu do polívky aby se nezdrcla,
aby se kulajda nezdrcla,
těší že zakysané smetany,
co dělat aby se nezdrcla zakysaná smetana,
aby se nezdrcla zakysana smetana,
aby se zakysaná smetana v polívce nezdrcla,
aby se polévka nezdrcla,
kapustovka
Suroviny:
kapusta,
brambory,
cibule,
mrkev,
česnek,
kmín drcený,
majoránka,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
olej,
bujón zeleninový,
sůl,
petrželka
Komentáře (22)