Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové s žampiony a paprikou

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kociska

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 206 kJ /
1 005 kcal
Bílkoviny170,94 g
Tuky26,10 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 433 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z žampionů a papriky si předem odlijeme vodu. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji dozlatova (nejlepší je jako na guláš, do hněda) a přihodíme maso. Krok 2: Orestujeme ze všech stran, zalijeme cca půl hrnkem vařící vody, přidáme pepř dle chuti, osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme cca 10 minut, dokud maso nebublá ve vlastní šťávě. Krok 3: Zalijeme asi litrem vývaru, přidáme jednu plechovku žampionů a je-li třeba, dochutíme podravkou. Krok 4: Vaříme tak 45 minut, maso by mělo být už měkké. Přidáme druhou plechovku žampionů a papriku. Podle potřeby zahustíme, nebo zahušťovat ani nemusíme, záleží na chuti. Jako příloha je vhodná rýže, brambory, či jen pečivo. Krok 5: Místo papriky z konzervy můžeme použít čerstvé barevné sladké papriky, nebo kapii. Jídlo je pak svěžejší - nutné sníst hned, za dvě hodiny už papričky změknou. A kdo má rád pálivé, přihodí chilli papričku.

Zveřejněno 22. 10. 2011

Poznámka autora kociska

Velmi jednoduchý recept, dá se jíst jen s pečivem, nezahuštěné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s žampiony a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WjmQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s žampiony a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WjmQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

maris: dekuji za inspiraci :)
Iljusa: Jéje, fotka :-D No musím uznat, !velmi! povedená :-D

Maris - nemůžu jinak než ti napsat, fotka pokrmu velmi:-! lákavá. Strašně se mi líbí, že i když probíhá soutěž s přidáváním fotek, tvé fotky (i Elizy, E. Hubové) mají stále perfektní úroveň - radost pohledět.
Pokrm znám - posílám bodík

Použila jsem žampiony s lesnímí houbami půl na půl, kapie dodaly pikantnost - výsledek byl moc dobrý:yes::-p+

Ono to chce sníst ale pak rychle, jinak to stejně změkne :-D Přítel rád i ty kozervované, tak to střídám :) díky

Podobně dělám, jen žampiony i papriky volím čerstvé, mám ráda křupavost, což z konzervy nedocílím...;-):-p:yes:

Tématické fráze:
pokrmy ze žampionů, vepřové na žampionech, pokrmy se žampiony, pokrmy z žampionů, žampiony v plechovce, žampiony ve sladkokyselém nálevu, vepřové na paprice a žampiony, vepřové s žampiony a paprikou, žampiony s paprikou, vepřové se žampiony, vepřové na paprice s žampionama, recepty se žampiony, vepřové maso s žampiony, vepřové nudličky maso recepty, pokrm ze žampionů, vepřové kostky se žampiony a paprikami, veprove s paprikou a zampiony, vepřové na žampionech z konzervy, omacka se žampiony a paprikou, recepty na gulaš s e žampiony

Suroviny:
maso vepřové, paprika sterilovaná, žampióny, cibule, sůl, pepř, vývar masový, podravka, mouka hladká

Přidat fotografie receptu