Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hříšné čokolády

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Backy

Náročný

Suroviny

Porce: 50-60 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 672 kJ /
1 595 kcal
Bílkoviny12,04 g
Tuky84,03 g
Vláknina18,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy188,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu Krok 2: Přisypeme ořechy, kokos, vanilkový cukr, lžičku skořice, lžičku citronové šťávy a trochu vyškrábeme vanilkový lusk Krok 3: Nakonec přimícháme margarín a čekáme, až se vše rozpustí. Asi po 1 minutě sundáme a necháme trochu vychladnout. Krok 4: Mezitím si obalíme prkýnko igelitovou fólií. Na prkýnko naneseme směs, přikryjeme jí další fólií a vyválíme plát (3mm silný). Necháme přikryto fólií a uložíme na pár minut do mrazáku.Připravíme si vykrajovátka na pečení cukroví a mističku se studenou vodou. Asi po 5ti minutách vyndáme plát z mrazáku.Opatrně odstraníme vrchní fólii (pokud se hmota nelepí). Krok 5: Vykrajujeme tvary (do páru) a klademe je na tác vyložený igelitovou fólií Krok 6: Po spotřebě veškeré hmoty si uvaříme pudink podle návodu Krok 7: (oslaďte podle toho, jak hodně je sladká čokoláda) a necháme ho lehce vychladnout

Slepujeme vykrájené čokoládky pudinkem, do kterého můžeme přidat trochu skořice, případně vanilku

Čokoládu také můžeme slepovat kyselejší marmeládou (rybízová, malinová), do které přidáme pár kapek citronové šťávy Krok 8: Zdobíme dle fantazie

Já jsem pudinkové poprášila (přes sítko) mletou skořicí a marmeládové potřela trochou marmelády a použila vanilku s karamelem (z mlýnku) na posypání

Zveřejněno 24. 10. 2011

Poznámka autorky Backy

Doporučuji si vykrajovátka namáčet do mističky se studenou vodou (lépe se vykrajuje)

Odřezky pak můžete znovu zpracovat (já je nakupila na hromádku, položila fólii, nahřála trochu fénem a znovu vyválela)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříšné čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5oO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříšné čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5oO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Za nápad použití fénu v kuchyni :-O posílám bod, to by mě snad ani nenapadlo. Jinak to vypadá moc dobře.

skvělé pro mlsné jazýčky :yes::-D

:yes:+6:-K:yes:

:yes:+

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
folie na čokoládu, čokoláda na cukroví, mističky z čokolády, cukrovi s cokolady, čokolada na vaření recept, domácí čokoláda s burizony, mistička z čokolády, pečení z čokolady, vareni čokolády, čokolady, vodní lázeň na čokoládu, pečení čokoláda recepty, hříšná čokoláda, peceni z čokolády recepty, recept pečená čokoláda, jak udelat mističky s čokolády, recept na čokoládové jazýčky, recept na vodni lazen z cokolady, jak namáčet mandle, co pridat do cokolady na vareni

Suroviny:
čokoláda na vaření, margarín, ořechy lískové, cukr vanilkový, lusk vanilkový, skořice mletá, kokos strouhaný, pudink vanilkový, marmeláda, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu