Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fašírka zase jinak

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 858 kJ /
1 400 kcal
Bílkoviny178,60 g
Tuky39,12 g
Vláknina12,89 g
Cholesterol 859 mg
Sodík 1,99 g
Sůl4,83 g
Sacharidy79,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalejeme mlékem, necháme nasáknout. Krok 2: Maso, uzeninu, sýr, mrkev, květák, česnek i cibuli pomeleme, mlýnek "vyčistíme" hrstí strouhanky nebo v něm pomeleme tvrdý rohlík. Krok 3: Pomletou směs přesuneme k rohlíkům do mísy, přidáme zbytek ingrediencí, tzn. vajíčka, koření a případně strouhanku na zahuštění. Krok 4: Řádně promícháme, dosolíme a dokořeníme dle chuti. Mrkev jsem tam dala proto, že se mi barva pomletého masa zdála poněkud fádní a květák proto, aby mu ve spíži nebylo samotnému smutno. Majoránku jsem tentokrát nedávala. Krok 5: Zapékací misku, brutvan, pekáč či jinou vhodnou nádobu vymažeme sádlem ( olejem ) a uložíme masovou směs. Krok 6: Pečeme v troubě na 200°C cca 30 minut. Podáváme s čím chceme, my jsme měli šťouchačky s osmaženou cibulkou. Je to chutné i po chladnu, s chlebem, hořčicí, okurkem...

Zveřejněno 25. 10. 2011

Poznámka autorky rebeka

Zbylo mi uvařené maso z kuřecích skeletů a taky kuřecí čtvrtky z paprikáše. Původně z toho měly být karbanátky, jenže jsem měla hmotu řídkou a když jsem je začala smažit, hned mi bylo jasné, že takto tedy, soudruzi, nee. Co s tím? Přece to nevyhodím! Ze zoufalství jsem polousmažené i syrové znovu prskla do mísy, promíchala a zbytek už víte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fašírka zase jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V0ov

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fašírka zase jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V0ov

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-p:-p:yes::yes:+

Tenhle typ jídel je neprávem nedoceněn. Může se tam dát, co hrdlo ráčí, od všeho něco a vždycky, nebo většinou;-):-)), z něj vznikne něco jedinečného. A i zde se povedlo:-p:yes:

Tož, pěkně jsi zaimprovizovala, cérko ;-):yes::-))

Mňamina:-p+6:yes:Nabídla bych si také;-):yes:

S U P É R !!! :-p:yes: +5

janapovova::-8:-8 a klidně mi tykej...když jsme na chlup stejně narozené;-) akorát ty s dvacetiletým zpožděním:-8:-D:-D:-D:yes:

tak toto hned zítra udělám dobrý nápad jste šikulka :-)):-)):yes:

:-p:-p:yes::yes:

magdalenka:Magdi, rebi prý radši Deepa a toho jsi ji nenabídla :-D:-D:-D

rebeka: ja som to vedela...:-D:-D:-D

Jooo zoufalství je zoufalství.... :-D:-D:-D;-);-):-p:-p:yes::yes::yes:

magdalenka::-D:-D:-D C je správně:-D:yes::-8

rebeka:Briliantový náhrdelník? Norkový kožuch? Brad Pitt?

magdalenka::-D:-D kašlem na pierko:-! kedy tam bola dačo iné, tak možno aj:-8:-D:-D:-D

Holka jedna šetrná...skáčeš za pierkom cez plot?

Tématické fráze:
fašírka, co je to fašírka, fašírka recept, co je fašírka, fašírky, domácí fašírka, recept fasirka, faširky z mleteho masa, fašírka z mleteho masa, recepty fasirka, fašírky recept, recept na fasirku, velikonoční fašírka, fašírka z vařeného masa, fasirka recepty, kuřecí fasirka, recept briliantove vejce, jak se dělá fašírka, veprová faširka, co to je fašírka

Suroviny:
maso kuřecí, bůčkový závin, sýr uzený, rohlík, strouhanka, mléko, česnek, cibule, mrkev, květák, koření na mleté maso, sůl, pepř, vejce

Přidat fotografie receptu