Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ricotta cake s malinovou glazurou

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Náročný

Suroviny

Porce: dortová forma

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 747 kJ /
2 330 kcal
Bílkoviny73,10 g
Tuky144,17 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 420 mg
Sůl0,97 g
Sacharidy176,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na korpus: rozdrcené sušenky smíchat s rozpuštěným máslem, upěchovat (dnem skleničky) na dno (dno vyložené pečícím papírem) dortové formy. Na 180°C předpéct 8 minut. Krok 2: Na náplň: ruční metličkou umíchat ricottu, tvaroh, smetanu, 1 vanilkový cukr (+ další moučkový dle chuti). Krok 3: Lehce povolené ovoce smíchat s marmeládou, vanilkovým cukrem (a eventuálně trochou horké vody), tyčákem rozmixovat. Směs propasírovat přes síto (odstraní se semínka). Krok 4: Ve dvou malých kastrůlcích nechat nabobtnat vždy po 2 lžících želatiny, nad mírným plamenem je rozpustit, jednu vmíchat do tvarohové hmoty, druhou do ovocné (zkrátka příprava dle návodu na obalu). Krok 5: Na vychladlý korpus nanést "bílou" hmotu, na ni pak "červenou" a koncem vařečky obě hmoty opatrně promíchat. Povrch uhladit. Krok 6: V lednici nechat ztuhnout ideálně 24 hodin.

Zveřejněno 30. 10. 2011

Poznámka autorky Kanyla

Včera jsem dělala tenhle pamlsek na akci, kde se po něm jen zaprášilo, takže fotka řezu byla naprosto nestihnutelná, snad příště a nebo někdo z vás...?

Kolegové oceňovali, že je dezert osvěžující a ne moc sladký. Ve srovnání s podobnými dorty lze do jisté míry snížit tučnost, ovšem při zachování požitku chuťového i vizuálního.

Ovocná část se s tvarohovou jen lehce promísí a na povrchu vytvoří krásnou, lehce zrcadlovou glazuru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ricotta cake s malinovou glazurou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMNr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ricotta cake s malinovou glazurou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMNr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Rychlý moučník, na neděli.:-K<3

Nedávno jsem jedla něco podobného: nadrobené spekulatius sušenky ve 2 vrstvách (já osobně bych je máslem neslepovala), mezi nimi něco jako tvaroh-možná riccota- a "čerstvé maliny kolem dokola - velká ňamka a zrovna teď o vánocích, kdyžje všude spekulatiusu dost, se na to chystám sama...

:yes::yes:

Já mám tyto dezerty moc ráda. Možná bych místo tvarohu dala další ricottu nebo bych našlehala normální šlehačku. Tvaroh dle mě zničí chuť ricotty, což je škoda. Každopádně posílám bodík.:yes::-K

Ukládám, sušenky spekulatius máme moc rádi a jen si říkám, jak to, že mě už dávno nenapadlo, využít je při přípravě moučníku :-O:-8 :-p:yes:

Tématické fráze:
ricotta dezert, dezert z ricotty, riccota, dezert s ricottou, dezerty z ricotty, moučník z ricotty, riccota cake, chease cake recept, ricotta recepty, ricotta dezerty, dezert ricotta, dezerty z ricoty, dezert z ricoty, dezert z ricotty recept, recepty z ricotty, moučník s ricottou, ricotta recept, ricotta, moučník z ricoty, riccota dezert

Suroviny:
sušenky, máslo, sýr ricotta, tvaroh, smetana zakysaná, cukr vanilkový, maliny, rybíz, džem malinový, želatina

Přidat fotografie receptu