Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 147 kJ / 3 620 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 257,05 g |
Tuky | 248,95 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 893 mg |
Sodík | 6,62 g |
Sůl | 16,20 g |
Sacharidy | 78,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové kotlety naklepeme na slabé plátky, které potřeme utřeným česnekem a opepříme.
Krok 2: Poklademe je plátky ementálu, zauzené šunky, lístky špenátu a kousky sušeného rajčete.
Krok 3: Plátky i s ingrediencemi zavineme do rolky, kterou následně pokrájíme na cca 10 mm silná kolečka, která naplocho napichujeme na špejli (vznikne tak efekt očí).
Krok 4: Špíz opečeme z obou stran na másle a přendáme do zapékací mísy, ve které necháme oči dopéct v troubě.
Krok 5: Ve výpeku rozpustíme kousek másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme slaninu, posekaný česnek a žampiony, které zakápneme citronovou šťávou, aby neztmavly. Necháme podusit. Poté zaprášíme směs strouhankou a necháme zhoustnout. Nakonec přidáme suché bílé víno a krátce povaříme, aby měla směs dostatečnou hustotu a chuť.
Krok 6: Na závěr můžeme dochutit solí a pepřem.
Zveřejněno 1. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prasečí oči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmXR
Moje poznámka
Prasečí oči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmXR
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 23 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
prasečí oči,
praseci oko,
prasečí líčka,
recept prasečí oči,
vepřové oči,
jak dochutit prasečí polévku,
prasečí oči recept,
prasečí jarní,
recepty prasečí líčka,
prasečí koleno,
prasečí očko,
jak udelat koleno praseci,
prasečí česnek,
zauzeny emental,
prasecich oci,
prasečí líčko,
recepty na vepřové oči,
prasečí líčka recept,
oci praseci,
prasečí líčka na víně
Suroviny:
kotleta vepřová,
šunka zauzená,
sýr ementál,
špenát listový,
česnek,
smetana,
rajče sušené,
brambory,
cibulka jarní,
slanina,
žampióny,
cibule,
víno bílé,
strouhanka,
šťáva citronová,
máslo
Komentáře (7)