Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prasečí oči

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 147 kJ /
3 620 kcal
Bílkoviny257,05 g
Tuky248,95 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 893 mg
Sodík 6,62 g
Sůl16,20 g
Sacharidy78,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové kotlety naklepeme na slabé plátky, které potřeme utřeným česnekem a opepříme. Krok 2: Poklademe je plátky ementálu, zauzené šunky, lístky špenátu a kousky sušeného rajčete. Krok 3: Plátky i s ingrediencemi zavineme do rolky, kterou následně pokrájíme na cca 10 mm silná kolečka, která naplocho napichujeme na špejli (vznikne tak efekt očí). Krok 4: Špíz opečeme z obou stran na másle a přendáme do zapékací mísy, ve které necháme oči dopéct v troubě. Krok 5: Ve výpeku rozpustíme kousek másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme slaninu, posekaný česnek a žampiony, které zakápneme citronovou šťávou, aby neztmavly. Necháme podusit. Poté zaprášíme směs strouhankou a necháme zhoustnout. Nakonec přidáme suché bílé víno a krátce povaříme, aby měla směs dostatečnou hustotu a chuť. Krok 6: Na závěr můžeme dochutit solí a pepřem.

Zveřejněno 1. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prasečí oči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmXR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prasečí oči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmXR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Evi - papání vypadá báječně a ten kouzelný název:-D:yes:

:-p+6:yes:

:-p:yes::yes:

:yes::yes:

Konečně zase něco z kotletky..inspirace pro mě:-p;-)Evi vypadá to nádherně, já si ukládám a dávám bodíka:-)):yes:jsem špekulovala co to je za přílohu, než mi došlo, že je to ten výpek nahusto:-D:-D proti gustu....:-))

Evi, bezva recept a já stejně jako Andrea bych udělala tu hustější hmotu jako šťávu, ale to je moje přání, každý to má rád jinak;-) Dávám ti 2.bod:yes:

Očka budou dobrá, jen tu omáčku bych asi udělala trošku řidší;-):yes:

Tématické fráze:
prasečí oči, praseci oko, prasečí líčka, recept prasečí oči, vepřové oči, jak dochutit prasečí polévku, prasečí oči recept, prasečí jarní, recepty prasečí líčka, prasečí koleno, prasečí očko, jak udelat koleno praseci, prasečí česnek, zauzeny emental, prasecich oci, prasečí líčko, recepty na vepřové oči, prasečí líčka recept, oci praseci, prasečí líčka na víně

Suroviny:
kotleta vepřová, šunka zauzená, sýr ementál, špenát listový, česnek, smetana, rajče sušené, brambory, cibulka jarní, slanina, žampióny, cibule, víno bílé, strouhanka, šťáva citronová, máslo

Přidat fotografie receptu