Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vertuta

Vertuta je tradiční pečený piroh původem z Moldávie. Může být s náplní z brynzy, cibule nebo z mletého masa. Dá se však udělat i ve sladké verzi, třeba se strouhanými jablky. Vyzkoušejte a ochutnejte moldavskou kuchyni.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 290 kJ /
4 132 kcal
Bílkoviny138,68 g
Tuky270,14 g
Vláknina42,60 g
Cholesterol 685 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,29 g
Sacharidy274,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypracujeme těsto a vyválíme z něj obdélník, který pokapeme olejem. Na něj pak poklademe vybranou náplň a pevně jej zarolujeme do spirály (jako když ždímáme prádlo).
Následně potřeme vejcem a upečeme dozlatova. Krok 2: Na brynzovou náplň smícháme brynzu s máslem.
Na masovou náplň uvaříme mleté maso, které smícháme s nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulí, dochutím a natřeme na těsto.
Na cibulovou náplň nakrájíme cibuli nadrobno, orestujeme na másle a dochutím.

Zveřejněno 9. 8. 2008

Poznámka autorky tejaja

Pozn. : Vertuta je moldavský vyťahovaný piroh s bryndzovou, mäsovou alebo cibuľovou plnkou. Moldavci ale robia aj vertuty plnené strúhanými jablkami zahustenými strúhankou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vertuta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2QX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vertuta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2QX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

+1 vypadá báječně, to musím vyzkoušet:-K

Terezko:-p:yes:

Dievčatá, olej ide do cesta, cesto je podobné ako rezancové, až na ten olej, je dosť mastné. Pre uľahčenie práce sa dá cesto vyvaľkať a až potom vyťahovať. Alebo kľudne len vyvaľkať, hoci správne sa má vyťahovať. Magdalenka, ako hrubo, malo by to byť hrubé asi 3 mm, ale to záleží a od toho, ako máte radi. Kto má rád viac cesta, nechá ho hrubšie. :-K

Zaujímavý receptík - aj ja mám dotaz, 100 ml oleja dám celé do cesta alebo z toho sa aj potiera, na ako tenko to vytiahnuť? Vďaka!

Tejajo, to je tedy paráda. Jen nevím to těsto, připadá mi to jak nudlové, nebo se mýlím? Ráda bych to zkusila, tak pro představu...bych chtěla vědět, jakou má to těsto konzistenci.. Díky za info;-)

Tématické fráze:
bryndzova plnka, moldavske plnene placky, bramborové pirohy s jablkami, mäsová plnka, kynuté pirohy

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, olej, voda, sůl, vejce, brynza, máslo, maso mleté, cibule, máslo, pepř, sůl, kopr, cibule, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu