Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeské plátky podlévané pivem

Zelenina a vepřové plátky potřené dobrou hořčicí, vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se hodí k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi vykouzlíte chutný nedělní oběd bez větší námahy.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 105 min bez doby marinování masa (nemusí být)

120 min (15 min příprava + 105 min tepelná úprava, bez doby marinování masa (nemusí být))

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 096 kJ /
501 kcal
Bílkoviny6,13 g
Tuky32,27 g
Vláknina14,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 942 mg
Sůl2,27 g
Sacharidy31,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z hrubozrnné hořčice, oleje a Staročeského koření vyšleháme metličkou kompaktní marinádu. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vzniklou marinádou plátky masa potřeme, můžeme je nechat uležet, ale nemusíme. Krok 2: Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na velmi malé kostičky. V pekáči rozehřejeme sádlo a zeleninu na něm dohněda opečeme. Krok 3: Plátky masa posypeme z obou stran moukou a vložíme k zelenině. Necháme opéct z obou stran. Až se voda vydusí, podlijeme maso pivem a pekáček vložíme do trouby. Krok 4: Pečeme asi 1,5 hod. při necelých 200 °C, dokud maso z kýty nebude měkké. Občas zkontrolujeme hustotu výpeku. Podléváme pivem, vodou nebo vývarem.

TIP: Vaříme s pivem

Zveřejněno 11. 11. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Hladká mouka použitá na obalení masa šťávu zahustí. Výborně se k masu hodí bramborové knedlíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské plátky podlévané pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6Kj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské plátky podlévané pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6Kj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Použila jsem krkovici a do omáčky přidala ještě kousek cukety na zahuštění. S bramborovým knedlíkem to bylo výborné, děkuji

Mňam ... to vypadá moc krásně a mňamózně. <3 Zítra jdu do toho a udělám k tomu ještě špenátek. Už se těším. :-K:yes::yes:

:-D chci to dnes uvařit, aoe nejde mi do hlavy, jestli tu zeleninu na konci rozmixovat a nebo jestli jí vyhodíte, to by byla přece škoda. Přitom z fotky mi připadá, že ten výpek máte docela hladký.

ivulinka: Tak to peču, akorát se mi přichytila marináda i s moukou a je z toho takovej holej řízek, noco, člověk se učí, hlavně když to bude dobrý :-D

Zobrazit starší odpověď

U nás dnes byly plátky k obědu a chutnalo nám. :-)

martiline: :-):-8:-K:yes:

Jája:já to hořčičné semínko nedávám celé--ale--namlela jsem si ho na prášek--vždy hodím do ceptra 3 pytlíčky a namelu do zásoby...-nebo v hmoždíři když nemáš mlýnek---a to je totiž nejlepší, neleze to do zubů a všichni to snědí---jinak asi málo podlité...pivo je hořké, tak i ten pokrm bude nahořklý to je tak....a uplně nejlepčí je to z krkovice...ale už jsem to zkusila dříve i z kýty když byla za rozumnou cenu...a jediné co neužívám je zázvor--nějak mám alegrii na něj--takže staročeské ne..dám si ty ingredience svoje bez něj...tam se někdo ptal na černé pivo---lze to udělat, pochopitelně to má uplně jinou chut..je to méně hořké ale také vynikající....na víc stávy se musí více podlít...dobrou chut...jinak je to dobré...

rebeka:Nadi, díky za vyzkoušení a za krásné obrázky:-K:-!

ivulinka: mnohokráte děkuji za skvělý, skvělý recept... byla jsem chválena všemi spolustrávníky, fakt skvělá lahoda:-p;-):yes::yes:
moukou jsem nezahušťovala, jenom jsem na závěr přidala kousek másla, jako příloha byly cuketové noky ( odkaz nedávám, abych nedostala spucunk... třeba ):-D:-D
posílám foto, jestli neva, bodík už přiletěl dávno a ještě jednou díky.. nedělala jsem naposledy:-K

evík:moc dekuji za ozkouseni receptu a za kladny komentar.
:-K:-K:-K

Ivulinko, dnes jsem tento vynikající pokrm dělala k obědu, jen jsem nepoužila pivo,ale vývar, je to velká dobrota, kterou jsem zařadila na jídelníček. Ta hrubozrnka tomu dala "šťávu".
Díííííík za receptííííík.:-p:-p:-p;-);-);-):-K:-K:yes::yes:
Posílám bodík.

Nápad je dobrý, ale příště bych nedávala pivo, omáčka je hořká...a hrubozrná hořčice pečením dost zčernala...Kýta v troubě na 1,5 h taky není moc dobrý nápad, měla jsem tam hodinu a už byla dost suchá...

Tereza Stepanova: Terezko, jsem ráda, že jsi vařila podle mého receptu a taky že jste si pochutnali, jen mě mrzí, že nebylo dost šťávy, zkusila bych víc podlít vodou a zahustit moukou smíchanou s hladkou moukou.;-)

Ivanko :-K, bylo to vynikající a s bramborovým knedlíkem to nemělo chybu :yes:. Jenom zase nevím, kde jsem udělala chybu, že nemám tolik šťávičky :-(, ale i tak byla kýta vynikající :-*. Přidala jsem pouze fotečku, bodíka jsem Ti dala už předtím ;-).

:-O

chtěla jsem se jen zeptat, jestli jste někdo nezkoušeli s černým pivem, jestli ta chuť je hodně odlišná:-? děkuji

xanny: to jsem ráda a doufám, že pochutnáte, díky:-K

Tématické fráze:
staročeské recepty z masa, staročeské recepty, staročeské koření složení, starocesky veprovy platek, staročeský oběd, staročeský plátek, staroceske maso recept, recepty s pivem, staročeské plátky, staročeská vepřová kýta, sraročeský oběd, maso s pivem, složení staročeskeho koření, staročeské maso, staročeské koření, bůček podlévaný černým pivem, staročeská kýta, staročeské koření recepty, staročeské vepřové maso, starocesky kureci platek

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, mrkev, celer, cibule, hořčice hrubozrnná, olej, koření, pivo světlé, sádlo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu