Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablko - hruškový dezert

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 711 kJ /
1 365 kcal
Bílkoviny24,29 g
Tuky12,21 g
Vláknina25,18 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 278 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy276,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Krok 2: Na pánev dáme rozpustit máslo, přidáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme. Krok 3: Zalijeme moštem, rozvaříme, přidáme nakrájená jablka a hrušky, skořici, hřebíček a necháme za občasného míchání dusit 10 minut. Rozdělíme do misek nebo na talířky. Krok 4: Z mléka pudinku a cukru uvaříme pudink, ochutíme likérem nebo rumem a nalijeme na ovoce. Vychladlé ozdobíme ušlehanou šlehačkou a čokoládou.

Zveřejněno 18. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablko - hruškový dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Bxo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablko - hruškový dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Bxo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dezerty z jablek, jablkový dezert, dezert z jablek, rychlý dezert z jablek, hruškový dezert, jablkové dezerty, rychle dezerty z jablek, rychlý jablkový dezert, dezerty z jablek recept, rychlý hruškový dezert, jablko desert, rychlý desert z jablek, dezert terakota, recepty na hruškový dezerty, tvarohovo hruskovy dezert, jablko jako desert, rychlé dezerty z jablek, dezert zjablek, jablka jako dezert, recept na jablkový dezerty

Suroviny:
jablko, hruška, máslo, cukr krupice, mošt, koření hřebíček, skořice mletá, mléko, pudink vanilkový, cukr, likér, šlehačka, zdobení čokoládové

Přidat fotografie receptu