Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórková polévka s Hermelínem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 301 kJ /
1 028 kcal
Bílkoviny56,61 g
Tuky76,57 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 167 mg
Sodík 2,29 g
Sůl6,00 g
Sacharidy26,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Narezanú cibuľu a pór speníme na oleji, pridáme múku, po chvíľke zalejeme vývarom a varíme asi 10 min. Krok 2: Syr rozrežeme na menšie kúsky a pridáme do polievky. Krok 3: Povaríme 3 minúty a polievku rozmixujeme. Krok 4: Dochutíme korením, muškátovým orieškom a jemne nasekanou vňaťou. Krok 5: Polievku podávame s opečeným chlebom.

Zveřejněno 19. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka s Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOk5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka s Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOk5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Přidávám se k ostatním hezky napsaným komentíkům pod touto chutnou polévečkou:-K+13:-p:yes:

Mňam, ta je:yes::-K

Jsem po jídle, ale super polévka:-p:-p+:yes:

Tejajko, další pěkná polévečka, jako pro mě vařená;-) Nemohu jinak, než ti dát 5.bod:yes:

Krásná polévka i fotka Terezko:-p:yes:

vybusna: používam vývar z mäsa, takéto polievky, alebo jedlá, kde mi treba vývar vo väčšom množstve si naplánujem vtedy, keď varím mäsovú polievku. Sme doma len dvaja, a tak mi ostane polievka vo väčšom množstve, nerada jem pár dní po sebe to isté. ;-)
Tie taniere sú mimo sady, máme už niekoľko typov tanierov, tie s červeným okrajom sa mi už opozerali, vyberám ďalšie, ale niektoré nie sú dobré na fotenie, napr. tie Luminarc, presvecuje ich, hoci sú veľmi pekné.

hyyyy:-O, tejaja teraz prvykrat vidim, ze tie taniere nie su biele, ale po okrajoch zelenozlte...., alebo su to tie co ste dokupovali mimo sadu? Furt sa mi paci tento servis.
k tej polievke....pouzivas vyvar z kocky, alebo si robievas zivy vyvar?

Hm, myslím, že vím, co bude jako první chod k obědu ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
porkova polevka

Suroviny:
cibule, olej, mouka hladká, vývar masový, sýr hermelín, nať petrželová, sůl, pepř mletý, chléb

Přidat fotografie receptu