Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 878 kJ / 2 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,53 g |
Tuky | 83,01 g |
Vláknina | 15,18 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 400,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto je možné udělat jak robotem, tak i v pekárně.
Krok 2: V pekárně necháme bez předehřevu umíchat omládek a v zavřené pak 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a (opět bez předehřevu) necháme vymísit těsto, pak pekárnu vypneme (program přerušíme) a těsto necháme 60-90 minut vykynout. Bez nahřívání pekárnou, aby se nám na něm pak při provalování nerozpustilo máslo, můžeme během kynutí i 1 až 2 x promíchat.
Krok 3: Vykynuté vytáhneme, propracujeme a rozválíme. Na jednu polovinu plátu nastrouháme tuhé máslo, překryjeme druhou polovinou plátu, okraje zamáčkneme a celé rozválíme na tenčí. Poskládáme na třetiny a opět rozválíme.
Krok 4: Znovu poskládáme na třetiny a už můžeme rozválet na tenký finální plát, který rozkrájíme na trojúhelníky a z nich umotáme croissanty. Ti pilnější ale mohou skládání a rozvalování opakovat ještě klidně i dvakrát, těsto bude lépe a více lístkovat.
Krok 5: Umotané croissanty necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií asi 30 minut nakynout, potřeme zbytkem vejce (pouze povrch, ne boky - řez těsta -> lístky by se slepily) a ve vyhřáté troubě upečeme (250°C/asi 12-14 min - pokud vám budou moc brzo hnědnout, teplotu snižte na 220°C.)
Krok 6: Do těsta doporučuji dát Stellu, s Herou budou croissanty vonět trochu do loupáků.
Zveřejněno 28. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové croissanty s omládkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V0j9
Moje poznámka
Máslové croissanty s omládkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V0j9
Nejnovější recepty
Kapr na cibuli a česneku
Přidáno před 2 hodinami
Parmazánové košíčky
Přidáno před 2 hodinami
Rybičky z lineckého mandlového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Ořechové trubičky s karamelovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Navíjené trubičky
Přidáno před 4 hodinami
Plněné rohlíky s placičkou z mletého masa
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Rychlé vanilkové rohlíčky: Těsto je hotové během chvilky, na odležení stačí půl hodiny a tvarování urychlí i forma na rohlíčky
Opilý Izidor poslouží i jako skvělé vánoční cukroví: Vláčné řezy plné čokolády a rumu luxusně vypadají a božsky chutnají
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí roštěná
Elivet před 53 minutami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 54 minutami
Kaše z ovesných vloček
Fleep před 56 minutami
Nejlepší špenát
TMoryMc před 1 hodinou
Kuřecí plněné uzeným a cuketou
Monicka317 před 4 hodinami
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
tara23 před 8 hodinami
Šlehaná pomazánka na jednohubky
Slavista62 před 9 hodinami
Čtyřdruhová sýrová pomazánka
Slavista62 před 10 hodinami
Hermelínová pomazánka na topinky
Slavista62 před 10 hodinami
Tématické fráze:
croassaint recept,
croasant,
máslový croissant z listového těsta,
crosanty,
croasant recept,
domácí croasant,
croassaint,
máslové loupáky,
francouzský croasant,
máslový croasant recept,
kroasanty podle hrušky,
croasant z domácí pekárny,
nejlepší recept na croissanty,
máslové loupáky kynuté v lednici,
croasant s nutelou,
croasant recept na těsto,
recept na domácí croasant,
kroasánty recept,
jak vyválet těsto na croasant,
máslové croissanty z listoveho testa
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
croissant,
voda,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (78)