Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svěženková bulka

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petranovakova petranovakova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 217 kJ /
2 203 kcal
Bílkoviny72,78 g
Tuky70,96 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 598 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy315,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr si vyšleháme společně s vejci do husté pěny. Poté zašleháme olej a ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 15 minutek. Krok 2: Po vyjmutí plátu z plechu sloupneme papír a necháme plát vychladit. Po vychladnutí vykrajujeme kolečka. Krok 3: Svěženkovou hmotu plníme do tvořítek (já používám speciální, ale lze to například vkládat i do formiček od tofiffe). Poté vyklopíme. Kolečko z piškotu si potřeme marmeládou a přilepíme na ni půlkolečko z nepečené hmoty. Krok 4: Dáme vychladit. Poté omočíme v tukové polevě, kterou si lehce naředíme (pokud neseženete, tak klidně omočte v klasické tmavé čokoládě). Krok 5: Přestříkáme bílou čokoládou a přilepíme navrch půl oříšku. Spodní část potřeme lehce čokoládou (štětečkem) a obalíme v čokoládových bobkách.

Zveřejněno 30. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svěženková bulka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rMlk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svěženková bulka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rMlk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

<3

Hezký recept....chci se zeptat..bylo by možné použít místo toho plátu nějaký jiný příp. třeba piškot? Díky za odpověď :-)

Taky moc pěkné;-):yes:

Hezké to máš :yes:

:yes::yes:dobrý nápad...díky za inspiraci ;-)

:-K:yes:Moc hezké:yes::yes:+

:yes: +8

:yes: krásné

Petro, něco podobného jsem dělávala, když jsem pekla na Vánoce více druhů cukroví, zbylo dost drobečků, něco se ulomilo či odpadlo a bylo toho dost, letos tolik nepeču, tak nebudou-říkám jim "Všehochuťky". Dávám ti 4.bod:yes:

:yes::yes:+3

Líbí se mi ten název;-)Takový něžný:-8:-)
Přípravu máš krásně vychytanou:yes:Recept i výtvor se mi moc líbí:-K+1:yes:

Tématické fráze:
svěženková hmota, tukova poleva recept, bílá tuková poleva recept, tukové cukroví, recept na tukovou polevu, tuková poleva, tofiffe, cukrovi toffife, vanoční cukroví recepty osvedčené rumove kuličky, tuková bulka, tuková bílá poleva na cukroví, poleva tukova recept, tuková poleva bílá recept, bílá tuková poleva, recepty na tukové polevy, tuková poleva jak udělat, cukroví tukové, tukové polevy, recept tofiffe, vanoční tofiffe

Suroviny:
vejce, mouka hladká, cukr krystal, olej, krém, piškoty, oříšky, poleva, marmeláda, čokoláda tmavá, ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu