Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččin voňavý kmínový chléb

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 975 kJ /
2 384 kcal
Bílkoviny70,80 g
Tuky36,25 g
Vláknina30,95 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 6,47 g
Sůl16,15 g
Sacharidy428,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Základní (Klasik). Krok 2: Máme-li kefír řidší, přidáme lžíci (nebo dvě) pšeničné chlebové mouky, těsto je poměrně husté.

Zveřejněno 6. 12. 2011

Poznámka autorky cathleen

Výsledný chleba je vysoký, lehký, s pravidelnými očky a křupavou kůrkou, pružný a nádherně a výrazně voní....

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin voňavý kmínový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJ4z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin voňavý kmínový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJ4z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (58)

RubyRom: Jituška už bohužel mezi námi není, odpovědět tedy nemůže:-( Nech těsto vykynout klasicky, necelou hodinu v míse a stejně tak před pečením.

hosta: Prosím mohu se zeptat jak dlouho jste nechala těsto kynout? Chtěla bych tento chleba vyzkoušet, pekárnu taky nemám. Děkuji

cathleen:Dnes jsem také zkusila tento recept.Musím přiznat,že stojí opravdu za to upeci chlebíček podle něj.Udělala jsem jak je v receptu a krásně se povedl.Mám pekárnu nedlouho a tak hledám a zkouším různé recepty.Tento zařadím mezi své oblíbené chlebíčkydávám:no:yes::yes::-p:-p

Tak jsem po delší době vyzkoušela chleba,který jsem ještě nepekla a je opravdu výborný:-p.Akorát jsem neměla hladkou mouku:-O,tak jsem použila zhruba půl na půl žitnou a celozrnnou pšeničnou.I tak se povedl:-)).Právě jsem ještě vlažný posnídala s vaječnou pomazánkou a moc jsem si pochutnala:-p.

neverila som, ze aj celozrnny chlebik moze byt tak lahky, vyskusala som, trosku upravila muky /dala som aj lanove semienka mlete/ a piekla v rimskom hrnci... paraaaaaaada, jemny, makky chlebik, vdaka:yes:

Tak jsem na recept narazila náhodně, zaimprovizovala jsem, použila jsem podmáslí, místo chlebové mouky polohrubá, pekárnu nevlastním, dala jsem droždí vykynout do vlažné vody a zadělala ručně. Péci jsem dala jako chléb bez hnětení, do rozpáleného litinového pekáče s pokličkou asi na 25 min. na 230, pak asi 10 min bez poklice na 200 st. Výsledek úžasný na to, že to byl můj první chleba v životě. Díky Cathleen, foto si dovoluji přidat, když zchladl a rozkrojil se, nějak rychle zmizel:-D:yes:

Cauky Cathleen,Alca mi doporucila tvuj recept:-K, uz je vytisteny a protoze chleba dosel,zitra brzo rano musim zadelat a tak se chystam na tvuj:-p,ale nepecu ani v pekarne,mouku mam jen hladkou bilou nebo tmavou(jinou tady bohuzel nekoupim),kvasnice jen praskove a jogurt ani kefir taky bohuzel nemam.Myslis ,ze mam nejakou sanci upect dobry chleba kdyz bych pouzila pivo?:-?;-(:-O

lakatka::-8děkuju!

Výborný chlebík! Neměla jsem kefír, proto jsem dala bílý jogurt. Zadělala
jsem v pekárně (1,5 h) a pak upekla v el. troubě (10 min. na max., pak 30 min.
na 190 st.) a potřela vodou.
Náhodou objevený recept, ale opravdu moc dobrý :yes:

jirholu: ještě jsem ti, Jiřinko, nepoděkovala za podrobný rozpis surovin i postupu. Díky!:-K

cathleen: Dala jsem o trošku méně vody - 200ml :-8 a po vyndání z pekárny jsem těsto trochu propracovala a ještě nechala asi 30 minut kynout na plechu ;-):-D

jirholu: :-)paráda, Jiřinko, chlebík máš nádherný!
Jen se chci zeptat (pro ostatní, co by chtěli taky zkusit v troubě), neupravovalas recept ani trošku? Třeba tekutin jsi dala stejně, jako je v receptu? Díky:-K

Chleba jsem upekla v troubě a také se povedl :-p:yes:

Chlebik dnes vyzkouseny, je vynikajici! Dali jsme tmavou kurku, takze hezky krupe a vevnitr je krasne nadychany :-) Mnam!!! ;-)

Jana K.: jujda, Jani...pokud je pekárna jen na 900 g, při závěrečném kynutí a pak i začátku pečení chleba pozorujte - aby vám neutekl do vnitřku pekárny. Už jen pouhým součtem gramáže surovin v receptu mi vychází malilinko přes 1 000 g.
Kdyby vám při kynutí moc lezl ven, musela byste ho z pekárny vytáhnout a upéct v troubě.

Tématické fráze:
babiččin chleb, babiččin chléba, babiččin domácí chléb, babiččin domácí chleba, kmínový chleb, nejlepší recept na chleba z domácí pekárny-vyzkoušený, babicin chleba, babičin chleb, babiććiny recepty chleba, babičin domácí chléb, babiččiny recepty na chleba, domácí kmínový chléb do trouby, voňavý chléb, babiččiny recepty domácí chléb, babicciny recepty na chleb, babicin domaci chleba, babiččiny recepty chleba v pekárně, babiččin domácí chleb recept, rychlý chléb pečený v troubě, recept na kmínový chléb

Suroviny:
kefír, voda, olej, kmín celý, sůl, cukr, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí

Přidat fotografie receptu