Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb cibulový

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maarkr maarkr

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 803 kJ /
3 299 kcal
Bílkoviny98,48 g
Tuky40,71 g
Vláknina41,20 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 8,06 g
Sůl20,08 g
Sacharidy618,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív uděláme kvásek (vlažné mléko s cukrem a droždím). Krok 2: Mouku smícháme se solí, kmínem, přidáme kvásek, 2 hrnky vlažné vody, nakonec orestovanou cibuli. Vypracujeme těsto, necháme na teplém místě zakryté kynout. Krok 3: Po vykynutí rozdělíme na dvě části a ještě rozválíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem. Ještě tak asi na 15 min necháme kynout na plechu, mezi tím si rozehřejeme troubu naplno, pečeme asi tak 5 min, pak stáhneme na 180 stupňů. Krok 4: Šišky chleba potřeme rozšlehaným vajíčkem a ještě asi tak 2x v průběhu pečení potřeme, aby ta kůrka byla vypečená. Krok 5: Pečeme asi tak hodinu +- , to si musí člověk pohlídat, každému peče trouba jinak.

Zveřejněno 7. 12. 2011

Poznámka autorky maarkr

Místo cibule se může dát česnek nebo semínka, kdo má co rád, dá se na něj celkem dobře mazat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb cibulový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WjE4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb cibulový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WjE4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Právě upečen a je výborný <3????

Jdu ho taky vyzkoušet vypadá moc dobře:-):-))

Majkaa:
Nevím možná ano, já jsem zvyklá na to vajíčko,ale pokud jsi zvyklá na vodu, každá to nemůžeme dělat stejně:-D
Je to více křupavé,máte to tak raději.
:-)

:-p - to vypadá moc dobře. Už jsem dlouho chleba nepekla. Cibuli u nás všichni kromě šestileté dcery můžou, tak by jim mohlo chutnat. Ukládám a + bod:yes::yes::yes:

Majkaa: když vím, že zbytek vejce upotřebím jinde, potřu jím chlebík do trouby ráda - má pak lesklou, tmavohnědou barvu. ;-)Vejce je třeba trocha, zbytek, jak píšu, využiju jinde.

..když se potře chleba před pečením bílkem je hrásně dohněda..;-)

Nebylo by lepší potírat chleba vodou, než vejcem, to mi přijde jak buchta. Chléb peču doma v pečce, ale vejce nepoužívám. Ostatní mají možná jiný názor.;-)

Tématické fráze:
cibulový chléb, cibulovy chleba, recept na cibulový chleb, cibulový chleba v troubě, chleba s cibulí, chleba cibulovy, cibulový kvaskovy chléb, chleba cibulovi, cibulový chléb v troubě, kvaskový chlieb s cibulou, recept na kváskový chleba s cibulí, recept na chleba z kvásku s cibulí, recept na domácí cibulový chleba, kváskový chléb s cibulí, chleb cibulovy, jak delat chleb s cibuli, cibulový chléb s pivem, kváskový chléb s cibulkou, recepty cibulový chléb kynutý z trouby, recepty cibulový chleba kynutý z trouby

Suroviny:
voda, cukr krupice, droždí, cibule, olej, kmín celý, sůl, mléko, mouka hladká, vejce

Přidat fotografie receptu