Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčiny zázvorky

Kromě toho, že má zázvor velmi pozitivní účinky na imunitu a zdraví člověka, je jeho chuť lehce pikantní a dokonale se snoubí se sladkými pokrmy. Zázvorky určitě vyzkoušejte, recept je snadný a výsledek perfektní.

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby schnutí

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby schnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 381 kJ /
2 720 kcal
Bílkoviny63,57 g
Tuky35,27 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 233 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy531,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse vyšleháme cukr, vejce a žloutky do pěny. Přidáme zázvor a 280 g prosáté mouky. Pokud by se těsto příliš lepilo, můžeme ze zbylých 100 g mouky postupně přisypávat tak dlouho, až vznikne hladké těsto. Krok 2: Nízký plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Těsto po částech rozválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a vykrajujeme zázvorky, které klademe na připravený plech. Necháme schnout přes noc. Krok 4: Ráno je obrátíme spodní stranou vzhůru a asi 5 minut pečeme v troubě, předehřáté na 180 °C. Potom teplotu snížíme na 160 °C a po dobu dalších 6-8 minut pečeme dorůžova. Hlídáme, aby se nepřepekly.

TIP: Jak péct podle kalendáře vánočního pečení

Zveřejněno 7. 12. 2011

Poznámka autorky kucerova45

Pečeme alespoň 2 až 3 týdny předem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčiny zázvorky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQOZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčiny zázvorky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQOZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Stejný recept jsem našla i u babičky v kuchařce, jsou skvělé!!!! Děkuji za připomenutí????????

Já Vás zdravím, zkoušela jsem je dnes dělat, ale nevím proč, hrozně se mi těsto lepilo, musela jsem přidat spoustu mouky, ať se s těstem dá vůbec pracovat a vyválet... Kde jsem udělala chybu to netuším, nějak jsem to nakonec dala dohromady, ale obávám se, že moc chutné nebudou :-(

Helena:
No, pominu-li maličkost, že šlehám nad párou:-) tak jste patrně něco zvojtila...;-)
Těsto pravda je jak mucholapka:-D ale stačí ho na desce trochu moukou podsypat a před vyvalováním i posypat, že :-K

Tak zázvorky (moje první) jsou upečené. Opravdu krásně vyběhly i bez kypřidla. Jen je třeba nerozválet placku moc na tenko, nejlépe tak min cca na 3mm, z tenké placky vyběhnou pak méně. Jestli nezapomenu, přidám i foto. A díky za recept.

Nikdy som zázvorky nepekla a tak se chci zeptat,jestli muze byt zázvor do vašeho receptu čerstvy a jestli zázvorky necim zdobite.Moc se mi Vaš recept libí.:yes:

Helenko,žádné kypřidlo není potřeba, vyběhnou sami, jen se musí pořádně vyšlehat žloutky a vejce s cukrem.;-)

Cukroví vypadá nádherně. Mám dotaz - opravdu se nemusí přidávat do těsta žádné kypřidlo - pr. do peč, drodí, amonium - aby zázvorky tak pěkně vyběhly? Chystám se toto cukroví letos zkusit a tak čtu různé recepty a vždycky tam nějaké to kypřidlo bylo. Díky moc za odpověď.

jirkovska.helena: Tim, ze zazvorky pres noc oschnou, tak pri peceni horky vzduch uvnitr je nafoukne...rozhodne zadne kypridla......

Znám je od babičky, a děláme je leta, super:yes:

Všem moc děkuji za pochvalu, zázvor se dává sušený.:-K;-)

:-);-):yes:+

Ty jsou krásné! :yes::-K

Evi, pěkné cukrovíčko. Já je nikdy nepekla, ale jedla jsem je na návštěvě a moc mi chutnaly. . . :-p:yes:+

Evi, zázvorky jsem kdysi dělávala každý rok, recept jsem měla od švagrové a ani nevím, proč už je nedělám, když byly dobrý:-/ Dávám 6.bod:yes:

:yes: vypadají dobře!

Nikdy jsem je nepekla, ale chutnají mi:-p Ten zázvor musí být sušený, nebo i čerstvý?:-):yes:

:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
zázvorky, zázvorky recept, babiččiny zázvorky, maminciny recepty, zázvorky cukroví, cukroví zázvorky, recept na zázvorky, nejlepší zázvorky, starý recept zázvorky, zázvorky cukroví recept, pečeme zázvorky, recept zázvorky, recepty zazvorky, recept na cukroví zázvorky, dobré zázvorky, nejlepsi recept na zazvorky, cukroví recept na zázvorky, recepty cukroví zázvorky, těsto na zázvorky, maminčiny recepty cukroví

Suroviny:
cukr moučkový, vejce, žloutek, mouka hladká, zázvor mletý

Přidat fotografie receptu