Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný pstruh v čerstvých bylinkách s pečenou zeleninou

Tento recept přináší dokonale vyváženou chuť jemného pstruha marinovaného ve směsi aromatických bylinek, které rybě dodávají svěží a výrazný charakter. Pečená zelenina, plná přirozené sladkosti a šťavnatosti, vytváří skvělou přílohu.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby marinování

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 968 kJ /
2 382 kcal
Bílkoviny14,39 g
Tuky213,94 g
Vláknina37,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy86,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryby nejdříve důkladně očistíme a omyjeme ve studené vodě. Krok 2: Všechny bylinky nasekáme nadrobno a vsypeme do hmoždíře. Nastrouháme kůru z citrónu a přidáme k bylinkám. Zastříkneme citrónovou šťávou, zalijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v hmoždíři pořádně utřeme. Krok 3: Vzniklou marinádou pstruhy potřeme a nezapomeneme marinádu vetřít i do břišní dutiny. Necháme v lednici marinovat několik hodin - nejlépe do druhého dne. Krok 4: Pstruhy obalíme v hladké mouce a opečeme je z obou stran na olivovém oleji. Ještě je dáme asi na 15 minut dopéct do trouby při 200 °C. Krok 5: Cuketu s lilkem nakrájíme na kolečka, posypeme solí a necháme "vyplakat". Potom je otřeme papírovou utěrkou. Krok 6: Mezitím očistíme zbylou zeleninu a nakrájíme ji na čtvrtky, česnek necháme na stroužky. Krok 7: Vše kromě rajčátek smícháme a pečeme při 200 °C cca 20 minut. Na poslední 3 minutky pečení přidáme celá rajčátka.

TIP: Pečená sezonní zelenina z trouby - jak na to

Zveřejněno 11. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný pstruh v čerstvých bylinkách s pečenou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Xk3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný pstruh v čerstvých bylinkách s pečenou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Xk3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

dzungila: Díky, díky:-8:-K. Budu realizovat v sobotu.

rozmarynaH, jasně, že jí solím a taky zakápnu olivovým olejem. Jen jsem to zapomněla napsat.:-O Omlouvám se...:-K;-)

Hledám nějaký recept na pstruha se zeleninou, asi bude na grilu, ale ta pečená zelenina mě zajímá, protože já jsem jí vždycky dělala v pánvi na olivovém oleji. To pečení mě zaujalo, mám jen dotaz, zda se ta zelenina solí a zda tam před pečením nekápneš trochu olivového oleje. Za odpověď i inspiraci díky.:-K a dodatečně posílám bodík:yes:

Pstroužek jako malovaný:-p+5:yes:Má krásně vypečenou kůrčičku:-p:yes:

:-p:yes:

pstruha miluju:-*,zajímavý recept:yes:

hezký recept, krásné foto:-K:-K;-):-):yes::yes:

Tématické fráze:
marináda na pstruha, naložený pstruh, bylinky na pstruha, marináda na pstruhy, pstruh se zeleninou, pečený pstruh se zeleninou, pstruh marináda, pstruh na bilinkach, recept napstruha, pstruh s lilkem, pstruh naložený, nalozeny pstruh na gril, pstruh na grilu se zeleninou, pstruh pečená na zelenině, marinovany pstruh na grilu, pstruh v marinádě, marinada pstruh, marinady na pstruhy, marynovaný pstruh, pečená pstruh

Suroviny:
pstruh, mouka hladká, olej olivový, kopr, bazalka čerstvá, petrželka, citron, šťáva citronová, olej olivový, sůl, pepř čtyř barev, cuketa, lilek, paprika čerstvá červená, cibule, česnek, rajče cherry, olej olivový, koření oregáno, sůl

Přidat fotografie receptu