Florentýnky
Florentýnky jsou původně, jak už název napovídá, ze slunné Itálie, zabydlely se ale i u nás a díky své lahodné chuti jsou k dostání na pultech cukráren po celý rok. Vyzkoušejte si i vy jejich domácí přípravu, uvidíte, že je budete péct už napořád.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 237 kJ / 3 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,53 g |
Tuky | 190,77 g |
Vláknina | 27,68 g |
Cholesterol | 848 mg |
Sodík | 468 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 353,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, másla, cukru, kakaa, soli, kůry a žloutku vypracujeme těsto. Uložíme asi na hodinu do chladu.
Krok 2: Na pomoučeném válu vyválíme plát silný asi 5 mm. Kulatým tvořítkem s vroubkovaným okrajem vypichujeme kroužky, které rovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: 20 g kandovaného ovoce nasekáme najemno a dáme stranou.
Krok 4: Svaříme smetanu s medem, máslem a cukrem.
Krok 5: Vmícháme větší kousky kandovaného ovoce, mandle a necháme zkaramelizovat. Pokud se stane, že je karamel řídký, můžeme přidat trochu mletých mandlí.
Krok 6: Kolečka potřeme rozšlehaným žloutkem, doprostřed posadíme kopeček mandlového karamelu a pečeme asi 12 minut na 180 °C.
Krok 7: Ještě horké florentýnky posypeme odloženým jemně nasekaným citronátem.
Zveřejněno 13. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Florentýnky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5kj
Moje poznámka
Florentýnky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5kj
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 30 sekundami
Marokánky III - cukroví
Panova před 23 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 32 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 37 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 54 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 54 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
florentýnky,
florentýnky recept,
recept na florentýnky,
florentky,
vánoční cukroví florentýnky,
florentýnky se smetanou,
florentinky,
cukroví florentýnky,
florentinky recept,
recept florentynky,
florentynka,
florentýnky cukroví,
florentky recept,
co je to citronát,
nejlepsi florentynky,
cukroví florentinky,
floretýnky,
florentky cukroví,
forentýnky,
florentynky hvězdičky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
žloutek,
kůra citronová,
sůl,
žloutek,
ovoce kandované,
smetana,
med,
máslo,
cukr krupice,
mandle
Komentáře (42)