Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na celeru

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radulinka6 Radulinka6

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 830 kJ /
1 632 kcal
Bílkoviny148,51 g
Tuky93,96 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 352 mg
Sodík 2,39 g
Sůl5,68 g
Sacharidy34,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso připravíme den předem. Prošpekujeme, osolíme, potřeme sardelovou pastou. Do misky nastrouháme celer a nadrobno nakrájené cibule, zakápneme trochou oleje, přidáme pepř, maso pěkně promícháme a dáme do lednice. Krok 2: Druhý den dáme do pekáčku celý obsah misky, podlijeme vodou a dáme do trouby na 200 °C péci. Krok 3: Za občasného podlévání pečeme doměkka. Krok 4: Maso vyndáme a nakrájíme na porce. Krok 5: Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, chvíli mícháme a zalijeme vodou nebo vývarem z hovězího bujonu a 15 minut povaříme, zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem, můžeme zakápnout citronem.

Zveřejněno 16. 12. 2011

Poznámka autora Radulinka6

Příloha: rýže, těstoviny, houskový knedlík. Přeji dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wR4z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wR4z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Výborné z celozrnným knedlíkem a určitě zase uvaříme... Syn si taky pochutnal:yes:

Anna Kocikova:Děkuji za pochvalu a jsem ráda,že Vám chutnalo.

Raduš,hovězí na celeru je u nás hodně oblíbené a tentokrát jsem ho vyzkoušela podle Tebe;-)Pochutnali jsme si:yes:Posílám Ti bodík a přidávám foto:-p+5:yes::yes:
Jen jsem neměla hovězí vcelku,byly plátky.Tak jsem po uležení masa druhý den rozškvařila kostičky slaniny,na to vložila"masový"základ a pak už dál podle uvedeného postupu:-)Za príma baštu,kterou jsme měli s knedlíkem Ti děkuji:-K:-K

:-p;-):yes:+

Pěkné:yes:

Tématické fráze:
hovězí na celeru, hovězí maso na celeru, hovězí pečeně na celeru, recepty hovězí maso na celeru, recept hovězí na celeru, hovězí celer, hovězí na celeru recept, maso na celeru, celer recepty, recepty hovezí na celeru, hovězí na celeru, hovezi v celeru, hovězí mase na celeru, hovězi na celetu, hovezi zadni na celeru, hovězí kostky na celeru, hovězí zadní recepty, hvězí maso, hověz maso ragú, hovězí na celer

Suroviny:
hovězí zadní, celer, cibule, špek, pasta sardelová, pepř, sůl, olej, mouka hladká, smetana

Přidat fotografie receptu