Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z uzeného amura

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 998 kJ /
478 kcal
Bílkoviny9,03 g
Tuky48,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy1,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety z uzeného amura zbavíme kůže a kostí. Vyuzené rybí maso rukou natrháme a v misce za pomoci vidličky lehce rozmačkáme, ale ne úplně, neboť chceme, aby rybí maso a jeho uzená chuť bylo dominantní. Krok 2: Přidáme smetanovou pomazánku, dále na jemno nakrájenou petrželovou nať a osolíme, opepříme. Dobře vše lehce promícháme. Na závěr do pomazánky nastrouháme uvařené vejce a vlijeme rozpuštěné máslo. Krok 3: Lehce promícháme, aby se máslo a vejce spojilo se základem pomazánky a poté již jen necháme vychladit a podáváme s čerstvým pečivem – nejlepší je rozpečená bageta.

Zveřejněno 16. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z uzeného amura

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mM43

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z uzeného amura

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mM43

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jistě moc dobrá pomazánka a ještě navíc luxusní foto - bodík je jistý a letí do Brna :yes: 6

Pomazánka určitě dobrá, sice na té fotce moc vidět není, jen toho uzeného amura asi hned tak sehnat nejde - rybáři, čemu je podobné masíčko amura?,a tu pomazánku jsi sehnal kde? Nebo jaké má složení, čím by se dala nahradit? Ale rozhodně nápad výborný, jen ty surovinky - :-S;-):-p:yes::yes:

Škoda, že u nás nemáme rybníkářství Pohořelice.:-( Recept je krásný a pomazánka je jistě výtečná, ale kde vzít toho uzeného amura? Je to výtečná ryba a nenapadá mně, čím ho nahradit z dostupných surovin:-/ V obchodě jsem viděla akorát uzenou makrelu:-// To nic samozřejmě nemění na tom, že recept je už při té představě mňam:-* a zaslouží si bodíka:yes:

Dokonalé foto a jistě i pomazánka ;-):yes:+

Tématické fráze:
jak vyudit amura, recept na amura, pomazánka z uzeného tolstolobika, jak udit amura, recepty z amura, uzený amur-recepty, uzený amur-recepty, recepty na amura, rybí pomazánka z amura, recepti s amura, recepti s amura, udit amura, jak udit amura, jak udělat amura, uzeny tolstolobik pomazánka, jak se udi amur, jak vyudit filety z amura, nejlepší recept z amura, recept z amura, jak na amura

Suroviny:
amur, pomazánka smetanová, vejce, nať petrželová, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu