Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na pepři

Pořádný kus masa na bohaté dávce cibule a to celé je podtrhnuto ještě štiplavostí pepře. Pokrm pro pořádný chlapy, ale i dámám bude určitě chutnat. Tenké plátky křehkého masa lze podávat s rýží nebo bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 309 kJ /
2 225 kcal
Bílkoviny141,03 g
Tuky158,81 g
Vláknina31,95 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 9,95 g
Sůl24,60 g
Sacharidy49,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme, osolíme víc, než jsme zvyklí a obalíme v pepři. Sůl i pepř do masa dobře vmasírujeme. Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej a maso prudce opečeme ze všech stran dohněda. Teplotu snížíme na minimum, přidáme celé oloupané cibule, přiklopíme pokličkou a dusíme v oleji 2-3 hodiny doměkka. Krok 3: Nepodléváme, ale maso pravidelně obracíme, v první půlhodince ho kontrolujeme po deseti minutách. Maso i cibule pustí v průběhu dušení šťávu, takže kontrola stačí po 20-30 minutách. Krok 4: V závěru dušení, kdy se šťáva zredukuje, opět kontrolujeme a obracíme častěji. Krok 5: Hotové maso krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory nebo kaší. Na přílohu navrstvíme porci dušené cibule.

TIP: Oblíbený postup na šťouchané brambory

Zveřejněno 21. 12. 2011

Poznámka autorky Eliza

Zdroj původního receptu: Miloš Peroutka, www.labuznik.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJvk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJvk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

misula29: díky za zprávu. Tak jste vyzkoušela a až budete dělat podruhé , už zase budete vědět víc.

MarcelaPa: zkoušela jsem v troubě z cca 1.5 kg masa, maso super, cibule se v troubě nepovedla tak připéct do tmavé barvy jako na sporáku. Ke konci už jsem vytáhla maso, aby se nevysušilo a v troubě nechala jen cibuli. Možná jsem měla vytrvat déle nebo pekáč přesunout k dolnímu topidlu (to už je ale z kategorie "po bitvě každý generál"). Nakonec jsem cibuli rozmixovala ne zcela do hladka a podávala s rýží a bylo to výborné. Nevím proč, ale chuť pepře vynikla více při přípravě na sporáku.

misula29: také si myslím. Tak pak dejte vědět, jak to dopadlo. Hodně úspěchů!

MarcelaPa: moc Vám děkuji za odpověď, vyzkouším přípravu v troubě. Když bude dobré maso, nemůže z toho snad vyjít nic špatného :-)

misula29: za mě si myslím, že to nebude žádný problém. Tam, kde se maso dusí na plotně, tak se může klidně udělat v troubě. Bude to možná ještě lepší. Ale je to můj názor.

Dobrý den, chtěla bych udělat ve větším množství, takže mě napadlo dát maso do trouby. Počáteční opečení masa naprudko samozřejmě na sporáku. Bude to v pohodě nebo jsem něco nedomyslela? Budu ráda za názory. Díky moc!

:-)<3:yes::yes::-K líbí se mi recept i foto:-K

Výborné

Velmi dobrý recept, pochutnali jsme si, určitě jsem nedělala naposledy. Děkuji

Super recept

Krásný a výborný receptík,už ho vařím po několikáté a pořád se olizujeme,<3:yes::yes::yes: děkuji za tento skvělý recept.

Mňamka ;-) :-8 :-D

Tak dnes jdu na tuto dobrotu už podruhé. Bude k večeři:yes:

:yes::-) Dneska vyzkoušeno, hovězí nebylo, tak jsem to dělal z krkovice a taky dobrý. +5:yes:

Přidávám bod a foto. U nás musí být šťáva, takže více šťávy a verze s rýží;-). No a šťávu jsem scedila;-)

Romario:Děkuji za vyzkoušení a následný bodík...:-)

Výborný včerejší oběd. Jen jsem přidala ještě trochu vývarů, aby byl ještě sůsek na rýži. Skvělé +12bodík. :yes::-p

Ten čas přípravy mě úplně odrovnal:-Oale v závěru to musí být vynikající bašta;-)+9:-p:yes:

Souhlasím s tím, že se realizace moc povedla ;-):-p:yes::-!

Když jsem viděla tuto fotku na tento recept,hned jsem si řekla,že je to asi od Eliza a taky jo,bezva recept:yes:;-):-K

:yes:+6

Děkuji, i když nejsem autor, jen realizátor. Potvrzuji, dobrůtka...;-)

:-*:-p:yes:...+1 Krásný receptík, který zaslouží bodík. Hovězí maso máme moc rádi a ještě k tomu na pepři:-*

Tématické fráze:
hovězí na pepři, hovězí maso na pepři, hovězí plátky na pepři, hovězí na pepři recept, recepty na hovězí maso na pepři, hovězí váleček, hovězí váleček recept, hovězí váleček recepty, hovězí na na pepři, maso na pepri, recept na hovězí maso na pepři, hovězí plátek na pepři, hovezi falesna svickova recept, recept hovezi na pepri, hovězí na pepři, na pepři, recept na hovězí na pepři, hovězí na zeleném pepři, recepty hovězí na pepri, hovezinapepri

Suroviny:
svíčková falešná, cibule, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu